CBCG: Biblioteka ima svoj račun

"U skladu sa Odlukom o sadržini CRTR banke su odgovorne za ažurnost dostavljanja podataka o transakcionim računima korisnika platnih usluga, dok je CBCG odgovorna isključivo za istovjetnost podataka u CRTR- sa podacima dostavljenim od banaka”, naveli su iz CBCG

1980 pregleda 0 komentar(a)
Biblioteka "Radosav Ljumović", Foto: Privatna arhiva
Biblioteka "Radosav Ljumović", Foto: Privatna arhiva

Povodom teskta koji je u “Vijestima” objavljen 3. oktobra pod nazivom “Glavni grad: Biblioteka ne može biti blokirana” oglasila se Centralna banka (CBCG) koja je istakla da ta javna ustanova ima transakcioni račun.

“Vijesti” su u tekstu prenijele stav Glavnog grada da nije tačno da je CBCG biblioteci blokirala račun, jer je ona njegova potrošačka jedinica i nema svoj račun.

“Primili smo i procesuirali 25.9.2020. rješenje o izvršenju javnog izvršitelja u kojem je izvršni dužnik JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”. To rješenje je bilo formalno ispravno i kao takvo je sprovedeno u Sistemu za prinudnu naplatu, a shodno zakonskim ovlašćenjima CBCG definisanim Zakonom o izvršenju i obezbjeđenju. Izvršni dužnik - pravno lice JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” posjeduje aktivan transakcioni račun za izvršavanje međunarodnih platnih transakcija, koji je banka, kod koje se račun vodi, prijavila Centralnom registru transakcionih računa (CRTR). U skladu sa Odlukom o sadržini CRTR banke su odgovorne za ažurnost dostavljanja podataka o transakcionim računima korisnika platnih usluga, dok je CBCG odgovorna isključivo za istovjetnost podataka u CRTR- sa podacima dostavljenim od banaka”, naveli su iz CBCG.

Bonus video: