Novi rok za odlučivanje na policijskom tenderu do 6. novembra: Ocjena ponuda odgođena za mjesec

Tender Uprave policije je oglašen 24. aprila, a nijesu tada odgovorili zašto im je u jeku korona krize bila neophodna nabavka ove skupe opreme

6518 pregleda 1 komentar(a)
Tender za nabavku opreme, palica, prsluka... (ilustracija), Foto: Shutterstock
Tender za nabavku opreme, palica, prsluka... (ilustracija), Foto: Shutterstock

Uprava policije je zbog izolacije usljed koronavirusa dijela članova Komisije za ocjenu i vrednovanje ponuda odgodila do 6. novembra ocjenu ponuda četiri firme iz Crne Gore i jedne iz Srbije za prodaju intervencijske opreme, službenih palica, zaštitnih maski i balističkih prsluka, saznaju “Vijesti” nezvanično iz više izvora.

Ponude su otvorene 6. jula ove godine. Prvobitni rok za vrednovanje ponuda i odlučivanje je bio tri mjeseca, odnosno do 6. oktobra.

Tender Uprave policije je oglašen 24. aprila, a nijesu tada odgovorili zašto im je u jeku korona krize bila neophodna nabavka ove skupe opreme.

Među crnogorskim kompanijama koje su dostavile ponudu su: “Centroslavija”, “Li Commerc”, “Jugobicikl” i “BT Company”. Ponudu je poslala i firma “Yumko” iz Vranja. Nijesu svi dali ponude za sve partije na tenderu.

Prema specifikaciji označenoj stepenom tajnosti „interno“, najvrednija je prva partija koja se tiče nabavke intervencijske opreme 576.180 eura, koja se sastoji od 600 komada šljemova sa ravnim vizirom, 600 prsluka sa štitnicima za noge i ruke, 600 štitova i 600 sredstava za vezivanje - lisice za ruke.

Druga partija vrijedna 14. 520 eura odnosi se na nabavku službenih (gumenih) palica, koje koriste državne bezbjednosne službe. Treća partija se odnosi na nabavku 300 kompleta zaštitnih maski procijenjene vrijednosti 64.500 eura, a četvrta partija za nabavku 160 balističkih prsluka, procijenjene vrijednosti 124.800 eura.

Za prvu partiju su stigle tri ponude i to dvije iz Crne Gore i jedna iz Srbije, za drugu partiju su otvorene tri ponude iz Crne Gore, za treću partiju su stigle tri ponude, od čega dvije ponude iz Crne Gore i jedna iz Srbije, a za četvrtu partiju su dostavljene tri ponude iz Crne Gore i jedna iz Srbije.

Bonus video: