Montenegro i Zagrebačka berza potpisale Sporazum o saradnji

"Uloga i cilj Montenegroberze je da u saradnji sa Akademijom Zagrebačke berze pruži mogućnost da crnogorski finasijski stručnjaci, brokeri, analitičari, bankari, revizori, listirane kompanije, dobiju priliku da osavremene svoja znanja i čuju stručnjake koji imaju bogato iskustvo..."

2365 pregleda 0 komentar(a)
Milena Vučinić, Foto: mnse.me
Milena Vučinić, Foto: mnse.me

Montenegroberza i Zagrebačka berza potpisale su Sporazum o saradnji, kojem je cilj unaprjeđenje stručnih znanja te profesionalno usavršavanje učesnika crnogorskog tržišta kapitala putem edukacija Akademije Zagrebačke berze.

Polaznici iz Crne Gore pohađaće edukacije na teme poput jačanja dobrih praksi emitenata hartija od vrijednosti, razvoja praktičnih i regulatornih znanja financijskih institucija...

"Akademija Zagrebačke berze nedavno je obilježila 10. godišnjicu svog rada, tokom kojeg je različite oblike edukacije pohađalo više od 10.000 pojedinaca... Zahvaljujemo Montenegroberzi na ukazanom povjerenju i vjerujemo da ovim Sporazumom uspostavljamo dugotrajnu i plodnu suradnju“, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke berze.

Direktorica Montenegroberze, Milena Vučinić, kazala je da je finansijska pismenost dio opšte pismenosti, ali i naglasila da su kadrovi sa specijalističkim znanjima glavni nosioci daljeg razvoja crnogorskog tržišta kapitala.

"Uloga i cilj Montenegroberze je da u saradnji sa Akademijom Zagrebačke berze pruži mogućnost da crnogorski finasijski stručnjaci, brokeri, analitičari, bankari, revizori, listirane kompanije, dobiju priliku da osavremene svoja znanja i čuju stručnjake koji imaju bogato iskustvo... Ništa ne treba čekati, svemu treba ići u susret. Prilike se pojavljuju ne ako čekamo, već ako se krećemo“, zaključila je između ostalog Vučinić.

Bonus video: