“Vektra Boka” u minusu 580,8 hiljada

Bivši radnici Brkovićeve firme opet poručili da “bezakonje moćnika prijeti da uništi 300 porodica”

2223 pregleda 0 komentar(a)
Radnici Vektra Boke, Foto: Privatna arhiva
Radnici Vektra Boke, Foto: Privatna arhiva

Kompanija “Vektra Boka” od januara do kraja septembra ove godine u gubitku je 580.822 eura, što je duplo gori rezultat u odnosu na uporedni period prošle godine, kada su izgubili 233.086 eura.

Podaci iz bilansa uspjeha, objavljeni na sajtu Montenegroberze, pokazuju da su poslovni prihodi tokom tri kvartala ove godine iznosili 117.761 euro, a rashodi 698.583 eura.

U uporednom periodu prošle godine, poslovni prihodi su iznosili 2,97 miliona eura, a rashodi 3,2 miliona eura.

Bivši radnici okupljeni u NVO “Vektra Boka” opet su juče protestovali u Herceg Novom, zahtijevajući da im se ispuni pravo tokom stečajnog postupku za “Vektra Boku”, odnosno da im se isplate dugogodišnja potraživanja. Poručili su da im se to pravo otima zbog, kako tvrde, nesavjesnog ponašanja i nepoštovanja zakona i Ustava.

Bivši radnici godinama potražuju ukupno oko 4,5 miliona eura. Predstavnik bivših radnika Đorđe Rajak prozvao je, pred okupljenima, vlasnika kompanije Dragana Brkovića, Odbor direktora, Privredni sud, Poresku upravu i Specijalno državno tužilaštvo.

“Gospodine Brkoviću, da li nas uopšte čujete, da li sebe osjećate patriotom ove zemlje ako nas smatrate građanima drugog reda? Ko Vam pomaže da ne poštujete nikoga i ništa, a ugnjetavate i svjesno uništavate nas oko 300 porodica tako što ne poštujujete zakone”, istakao je Rajak.

On je javno pitao vlasnika “Vektra Boke”, ali i čelnike tih državnih institucija “ko stoji iza njih” i da li smatraju da bivši radnici treba da umru od gladi. “Već sedmoro je preminulo posljednjih pola godine”, istakao je Rajak, pitajući čelnike kompanije i institucija da li se smatraju nedodirljivim.

Bivši radnici su državnog tužioca još jednom zamolili da se izjasni o “bezakonju moćnika i totalnom uništenju koje prijeti za 300 porodica”. “Molimo da riješite problem kako bismo mogli ostvariti osnovna prava, mirno otišli u penziju jer su nas moćnici uskratili oko 800 godina neplaćenih poreza i doprinosa. Ko je uzeo i gdje je taj novac”, pitao je Rajak.

Većinski vlasnici turističkog preduzeća “Vektra Boka” su kompanije “Vektra Boka” i “Vektra investments”, u vlasništvu Brkovića i u njoj je na snazi Plan reorganizacije kroz stečajni postupak od 7. februara 2017. godine

Bonus video: