Glavni grad blokirao račun Uniprom-KAP-a

Firma biznismena Veselina Pejovića dugovala 50,2 hiljade eura za porez na imovinu

3975 pregleda 3 komentar(a)
Račun blokiran 18. oktobra: Uniprom-KAP, Foto: Savo Prelević
Račun blokiran 18. oktobra: Uniprom-KAP, Foto: Savo Prelević

Glavni grad Podgorica je blokirao račun kompanije Uniprom-KAP u iznosu od 50,2 hiljade eura, a po osnovu potraživanja za neplaćeni porez na imovinu ovog preduzeća. To je juče potvrđeno "Vijestima" u firmi koja je u vlasništvu Veselina Pejovića.

„Novac za porez je uplaćen i blokada će biti skinuta“ rečeno je „Vijestima“ iz Uniprom KAP-a.

Centralna banka je u okviru novog spiska sa blokiranim računima sa presjekom na 31. oktobar objavila da je račun Pejovićeve firme u blokadi zbog duga od 50,2 hiljade eura. Blokada je izvršena 18. oktobra.

Iz Uniprom-KAP-a su objasnili da ova blokada ne može ugroziti proces aluminijumske proizvodnje u Podgorici, niti se eventualno odraziti na isplatu zarada radnicima tokom ovog mjeseca.

Pejovićeva kompanija je preuzela upravljanje aluminijumskom proizvodnjom i imovinom bivšeg državne kompanije u Podgorici sredinom jula 2014. godine. Stečaj u KAP-u je pokrenulo Ministarstvo finansija u julu 2013. godine, a aluminijumskom proizvodnjom do tada je rukovodila kompanija iz En plus grupe ruskog biznismena Olega Deripaske. Stečajni postupak u bivšem državnom KAP-u još nije okončan.

Uniprom-KAP je sredinom avgusta ove godine otvorio fabriku za proizvodnju bileta u koju je investirano oko 15 miliona eura i prema najavi Pejovića treba da bude uposleno 70 radnika.To je druga fabrika koju je otvorila ova firma za nešto više od godina dana. Prva fabrika silumina počela je sa radom prošle godine u julu, a koštala je 11 miliona eura. Pejović je rekao je da će ove dvije fabrike u narednoj godini dostići proizvodnju čija je vrijednost izvoza preko 200 miliona godišnje, kao i da je plan da se do kraja ove godine počne izgradnja treće fabrike.

Bonus video: