"Pozivamo mandatara i buduću Vladu da na projektu izgradnje auto-puta uradi makar onoliko koliko je uradila ova Vlada"

"Obavještavamo ga da je tekst ugovora za auto-put dostavljen svim poslanicima Skupštine kad se raspravljalo o lex specialisu za auto-put. I to istim onim poslanicima sa kojima danas Krivokapić konstruiše novu Vladu", kazali su iz Ministarstva

8919 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da ne može da dođe do ugovora o auto-putu, jer je navodno ugovor - tajan. Obavještavamo ga da je tekst ugovora za auto-put dostavljen svim poslanicima Skupštine kad se raspravljalo o lex specialisu za auto-put. I to istim onim poslanicima sa kojima danas Krivokapić konstruiše novu Vladu, kazali su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

"U odnosu na ocjene o nepravilnostima tokom izgradnje auto-puta, te najavi antikoruptivnog djelovanja koje treba da sačuva i reputaciju Kine, pozivamo madatara i buduću Vladu da na projektu izgradnje auto-puta uradi makar onoliko koliko je uradila ova Vlada. Crnoj Gori i njenim građanima to je pitanje od vitalnog interesa", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako su kazali, ugovor o projektovanju i izgradnji auto-puta objavljen je u Sl. Listu Crne Gore.

"Isto tako, bitno je naglasiti da je po Ugovoru o projektovanju i izgradnji auto-puta u slučaju spora nadležan Arbitražni sud Trgovinske komore u Cirihu i na ugovor se primjenjuje pravo Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: