Grbović podnio ostavku na članstvo u Odboru CEDIS-a

"Uz puno uvažavanje motiva Vlade koja me je predložila za članstvo u UO cijeneći višegodišnje iskustvo i rezultate u realizaciji brojnih važnih projekata, saopštavam da sam podnio neopozivu ostavku na članstvo u UO CEDIS-a"

25532 pregleda 381 reakcija 57 komentar(a)
Grbović, Foto: Luka Zeković
Grbović, Foto: Luka Zeković

Bivši predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović podnio je neopozivu ostavku na članstvo u Upravnom odboru CEDIS-a.

"Povodom netačnih i zlonamjernih pisanja pojedinih medija o mom angažmanu u Upravnom odboru CEDIS-a i zarade koju ostvarujem po tom osnovu, radi tačnog informisanja javnosti saopštavam da tim angažmanom nije predviđena bilo kakva novčana nadoknada. Uz puno uvažavanje motiva Vlade koja me je predložila za članstvo u UO cijeneći višegodišnje iskustvo i rezultate u realizaciji brojnih važnih projekata, saopštavam da sam podnio neopozivu ostavku na članstvo u UO CEDIS-a", naveo je Grbović u izjavi dostavljenoj medijima.

Naveo je i da "bez obzira na loše namjere koje dolaze sa pojedinih adresa", da će svoje iskustvo i svoju energiju usmjeriti na ono što je dobro za Nikšić i Crnu Goru, "posvećeno i odgovorno, kao što sam to uvijek radio".

Vijesti su juče objavile da je Grbović, koji je odskoro penzioner, dobio krajem oktobra mjesto u petočlanom Odboru direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), gdje je na funkciji zamijenio Ivana Mitrovića.

Grbović je, dan nakon svečane sjednice povodom Dana opštine Nikšić, 18. septembra napunio 67 godina i napustio dotadašnju funkciju. Odluka o imenovanju Grbovića u Bord CEDIS-a donijeta je 22. oktobra, a u Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore upisana 29. oktobra ove godine.

Zakon o radu definiše da radni odnos po sili zakona prestaje sa navršenih 67 godina i 15 godina staža osiguranja. Moguć je angažman penzionera prema ugovoru o djelu kao najčešće korišćenom obliku ugovora obligacionog karaktera.

Grbović, koji je mašinski inženjer, bio je angažovan u nekoliko nikšićkih firmi, ali nikada u sistemu Elektroprivrede (EPCG). CEDIS je kao posebno društvo u stopostotnom vlasništvu EPCG izdvojeno sredinom 2016. i od tada ima samostalne organe upravljanja.

U CEDIS-u su uhljebljenje odnedavno našli i bivši visoki činovnik Ministarstva poljoprivrede i bivši državni sekretar za šumarstvo Milosav Anđelić, kao i bivši direktor Direktorata za energetsku efikasnost iz Ministarstva ekonomije Marko Radulović, koji je i radno angažovan, a od maja ove godine bio je jedan od pet članova Odbora energetskog distributivnog preduzeća...

Povezani članci

17. Novembar 2020.

Penzioner Grbović u Odboru CEDIS-a

Povezani članci

08. Novembar 2020.

Bježanija iz Vlade u profitabilna preduzeća

Bonus video: