Vlasnici malih prehrambenih trgovina organizovali grupaciju da bi se zaštitili

Za predsjednika udruženja jednoglasno je izabran Željko Ćetković, za potpredsjednika udruženja izabran je Bojan Vujović, za generalnog sekretara udruženja izabran je Savo Radonjić. Članovi upravnog odbora će biti izabrani na trećoj sjednici grupacije čiji će se datum naknadno odrediti

6235 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

U Budvi održana druga konstitutivna sjednica grupacije Malih prehrambenih trgovina Crne Gore.

Na sjednici su definisani ciljevi grupacije, organi, te imenovani predsjednik, zamjenik predsjednika i generalni sekretar te donesena odluka o formiranju upravnog odbora grupacije.

Na sjednici je, takođe, dogovoreno da se uputi zahtjev Privrednoj Komori Crne Gore sa ciljem formiranja grupacije u okviru udruženja trgovine. U kasnijoj fazi se planira formiranje Klastera Malih prehrambenih trgovina Crne Gore kod ministarstva ekonomije Crne Gore

“Cilj grupacije je da se kroz predmetnu organizaciju animiraju i uključe svi predstavnici branše kako bi se na kvalitetan način zaštitili ekonomski i socijalni interesi kako samih trgovina tako i zaposlenih, te uz saradnju i saglasnost nadležnih organa formirao zakonodavni okvir kojim bi se riješio narastao jaz i ublažili negativni efekti nastali krizom uzrokovanom covid epidemijom te lošim postojećim zakonskim rješenjem”, navodi se u saopštenju.

Za predsjednika udruženja jednoglasno je izabran Željko Ćetković, za potpredsjednika udruženja izabran je Bojan Vujović, za generalnog sekretara udruženja izabran je Savo Radonjić. Članovi upravnog odbora će biti izabrani na trećoj sjednici grupacije čiji će se datum naknadno odrediti.

“Pozivaju se svi vlasnici maloprodajnih prehrambenih trgovina sa teritorije Crne Gore da se priključe grupaciji te uzmu učešće u daljem radu kako bi se na što kvalitetniji način zaštitili interesi ove jako ugrožene branše”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: