Bojanić: MA i Agencija nastavili sa prebacivanjem odgovornosti

"Zaključio sam sastanak sa konstatacijom da od profesionalnih zastupnika državnih interesa u MA ne postoji niti jedna ideja koja bi mogla voditi ka pozitivnoj i održivoj budućnosti nacionalne avio kompanije", kazao je ministar

11266 pregleda 96 reakcija 35 komentar(a)
Bojanić, Foto: Boris Pejović
Bojanić, Foto: Boris Pejović

Nastavak sastanka sa predstavnicima Montenegro erlajnsa (MA) i Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK) nije donio ništa novo - nastavljeno je prebacivanje i izbjegavanje odgovornosti za stanje u kompaniji, saopštio je danas ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

"Zaključio sam sastanak sa konstatacijom da od profesionalnih zastupnika državnih interesa u MA ne postoji niti jedna ideja koja bi mogla voditi ka pozitivnoj i održivoj budućnosti nacionalne avio kompanije", naveo je Bojanić na Tviteru.

Dodatni problem je, kako je kazao, najava AZZK da je izvjesno negativno mišljenje u njihovom konačnom izvještaju po pitanju dodijeljene državne pomoći.

"Ne odustajemo, tražićemo rješenja, ali sa onima koji imaju što da predlože, uz direktno uključivanje predstavnika EK", kazao je Bojanić.

Ministar je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je Montenego erlajns u problemina i da je jedna od opcija i njegovo gašenje. Kazao je da je Agencija donijela privemeno rješenje da se obustavi pomoć kompaniji.

Bonus video: