Abazović: Zatekli smo katastrofalno stanje, ne možemo predložiti pljačkaški budžet DPS-a

"Do marta ćemo, zajedno sa međunarodnim ekspertima, predložiti Budžet nove Vlade koji će biti realan, pošten i razvojni", kazao je Abazović

17055 pregleda 114 reakcija 34 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Stanje koje je 42. Vlada Crne Gore zatekla u finansijama je katastrofalno, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, saopšteno je iz Vlade.

On je kako je saopšteno iz Vlade, to poručio na današnjoj konferenciji za medije povodom odluke Vlade o privremenom finansiranju.

Abazović je naveo da Vlada Crne Gore ne može predložiti pljačkaški budžet DPS-a (Demokratska partija socijalista), koji nije utemeljen na realnim parametrima i koji predviđa da milioni eura odu u džepove fiktivnih konsultantskih usluga i nerazvojnih projekata.

"Do marta ćemo, zajedno sa međunarodnim ekspertima, predložiti Budžet nove Vlade koji će biti realan, pošten i razvojni", kazao je Abazović.

U saopštenju se dodaje da je Abazović na konferenciji potvrdio da će sva servisiranja koja država ima prema građanima, poput plata i penzija, biti uredno isplaćivana do usvajanja budžeta.

"Obezbijedili smo finansiranje za narednu, kao i za 2022. godinu, čime smo stvorili pretpostavke za konsolidaciju državnih finansija i sistemski razvoj Crne Gore", zaključio je Abazović.

Bonus video: