"nije utvrđen bilo kakav propust ili nepoštovanje ugovora"

Adriatic Properties o optužbama Opštine Budva: Radimo legalno, angažovaćemo advokate...

Navode da “Adriatic properties” ima zaključen ugovor o zakupu sa “Budvanskom Rivijerom” (sada “Sveti Stefan hoteli”) i Ministarstvom turizma koji se odnosi na hotele “Sveti Stefan” i “Miločer”

2261 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Kompanija “Adiatic Properties”, u komunikaciji koju je imala sa upravom kompanije “Sveti Stefan hoteli AD Budva”, informisana je da nije utvrđen bilo kakav propust ili nepoštovanje ugovora o zakupu od kompanije Adriatic Properties ili njenog garanta.

To se navodi iz te kompanije i saopštava da su “bili poprilično neprijatno iznenađeni saznanjem o akcijama koje je Opština Budva preduzela u pokušaju da pokrene postupak eksproprijacije parcele odnosno zemljišta koja čini integralni dio zakupa dodijeljenog 'Adriatic Propertiesu' zakupima hotela 'Sveti Stefan' i 'Miločer', ali i “izvještajima štampe koji sugerišu da se čine svi napori da se zaustave potpuno zakoniti radovi koji se vrše na objektu hotela i apartmana 'Kraljičina plaža' u skladu sa pravima stečenim ugovorom o zakupu”.

Oni navodi da su im iz kompanije “Sveti Stefan hoteli AD Budva” potvrdili da je navedena parcela odnosno zemljište dio imovine koja im je data u zakup shodno ugovoru o zakupu i da nisu bili upoznati niti informisani o namjeri i odluci Opštine Budva o eksproprijaciji parcele.

“Vlasnik parcele je takođe potvrdio da je spreman da pokrene pravni postupak protiv Opštine Budva kako bi zaštitio svoja prava i interese. Kao rezultat prethodno navedenih radnji, kompanija 'Adriatic Properties' je naložila svojim advokatima u Londonu da upute dopis vlasnicima imovine po svakom ugovoru o zakupu i da zatraže potrebna objašnjenja i uvjeravanja, uključujući i preduzimanje svih neophodnih sudskih radnji, kako bi zaštitili naša prava i interese prema ugovorima o zakupu. Nadamo se da će ta uvjeravanja uslijediti. 'Adriatic Properties' očekuje od vlasnika imovine da u potpunosti ispoštuju svoje obaveze i da će Adriatic Properties i dalje moći uživati svoja prava po svakom zakupu”, navodi se u saopštenju.

Navode da “Adriatic properties” ima zaključen ugovor o zakupu sa “Budvanskom Rivijerom” (sada “Sveti Stefan hoteli”) i Ministarstvom turizma koji se odnosi na hotele “Sveti Stefan” i “Miločer”.

“Takođe imamo zaključen ugovor o zakupu sa HTP “Miločer “ i Ministarstvom turizma koji se odnosi na hotel 'Kraljičina plaža' sa apartmanima. Ove ugovore o zakupu i njihove anekse ratifikovala je Skupština Crne Gore. 'Adriatic Properties' zapošljava u prosjeku na mjesečnom nivou 225 lokalnih radnika (gdje u vrhuncu sezone ukupan broj doseže čak do 350 lokalnih radnika) i želi da nastavi da fokusira sve svoje resurse na privlačenje visoko platežnih turista u Crnu Goru. Tokom čitavog vremena svog poslovanja u Crnoj Gori uspostavili smo i održavamo veoma dobre radne odnose sa Ministarstvom turizma i svim ostalim opštinskim i državnim institucijama. Realizacijom investicije u hotel 'Kraljičina plaža' i apartmani stvorićemo projekat mješovite namjene koji će se sastojati od ukupno 126 jedinica, od čega na osnovu našeg ugovora i aneksa ugovora o zakupu možemo upisati vlasništvo nad 66 jedinica i to pravo možemo prenijeti na treća lica”, piše u saopštenju.

Navodi se da je sastavni dio te investicije više barova i restorana, cjelodnevna posluga na otvorenim terasama, karaoke saloni, teatar, cigar salon, dječiji klub, zatvoreni i otvoreni bazeni, potpuno opremljena unutrašnja i teretana na otvorenom, SPA, različite sobeza tretmane, saloni itd. kojima će upravljati međunarodno poznata “Aman Grupacija kroz svoj pod-brend JANU”.

“Idealno lociran, na ulazu u jednu od najpoznatijih lokacija u istorijskom dijelu Svetog Stefana i Budve, ovaj projekat će postaviti novi standard kada je u pitanju luksuzni turizam u ovom dijelu svijeta. Namjera nam je stvoriti luksuznu destinaciju koja će privlačiti nove grupe visoko platežnih turista u Budvu i u Crnu Goru. Izgradnja ovog hotela je samo još jedan pažljivo odabrani korak, od mnogih koje smo napravili i koje ćemo tek napraviti, u realizaciji svoje selektovane strategije rasta. Takođe je veoma važno istaći da se novi hotel 'Kraljičina plaža' gradi na mjestu starog hotela, parking prostora starog hotela i zemljišta koje se nalazi na području Pržna. Svaka jedinica i apartman izgrađeni u sklopu novog hotela Kraljičina plaz a koristiće se u funkciju hotela pod Amanovim upravljanjem kroz njegov ko-brend JANU. Ovaj projekat stvoriće nova radna mjesta za ukupno 240 lokalnih zaposlenih. 'Adriatic Properties' je uvijek izvršavao sve svoje preuzete obaveze prema propisanim uslovima iz oba ugovora o zakupu i nije obavješten, kao što se to zahtjeva prema ugovorima o zakupu, o bilo kakvom propustu ili neizvršenju bilo koje od svojih obaveza”, piše u saopštenju.

Preporučujemo za Vas