Vučinić: Đukanović posljednje dane na funkciji koristi protiv osiromašenih i obespravljenih radnika

"Jedino ostaje nedoumica da li želi da okonča svoju funkciju predsjednika tako što će i drugi put odbiti da potpiše zakone, ili samo želi da izazove tenzije homogenizujući svoje biračko tjelo koje se polako, otkako je bez stega režima, osipa"

19043 pregleda 405 reakcija 22 komentar(a)
Maksim Vučinić, Foto: Privatna arhiva
Maksim Vučinić, Foto: Privatna arhiva

Poslanik u Skupštini Crne Gore i lider Radničke partije Maksim Vučinić ocijenio je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "poslednje dane na protokolarnoj funkciji koristi protiv osiromašenih i obespravljenih radnika".

"Osvjedočeni dušman radničke klase u Crnoj Gori kao da je pod zakletvom da će na svakoj poziciji i u svakom trenutku raditi protiv nje. Nakon tri decenije pljačke državne i društvene imovine u kojoj su najviše stradale fabrike i radnici koji su gradili ovu zemlju, njen predsjednik i poslednje dane na protokolarnoj funkciji koristi protiv osiromašenih i obespravljenih radnika", saopštio je Vučinić.

Povezani članci

02. Januar 2021.

Đukanović vratio zakone na ponovno odlučivanje

Dodaje da Đukanović gradeći "neki novi antidržavni poredak ne haje za kolateral svog poteza, i teško ugrožava prava desetine hiljada radnika".

"Bahatosti odnarođenog predsjednika nikad kraja. Jedino ostaje nedoumica da li želi da okonča svoju funkciju predsjednika tako što će i drugi put odbiti da potpiše zakone, ili samo želi da izazove tenzije homogenizujući svoje biračko tjelo koje se polako, otkako je bez stega režima, osipa. Ono što je najveća tragedija su problemi zaposlenih koji nemaju granske kolektivne ugovore koji će trajati sve vrijeme antidržavnih i antinarodnih manevara predsjednika DPS-a", zaključio je Vučinić.

Bonus video: