"raduju me nove mjere ministarstva ekonomije"

Milatović: Razmatramo da kompanije koje budu kršile mjere ne dobiju subvencije

"Ministarstvo ekonomskog razvoja sa drugim resorima radi na pripremi paketa mjera za prvi kvartal", rekao je Milatović

73266 pregleda 1320 reakcija 75 komentar(a)
Jakov Milatović, Foto: Savo Prelević
Jakov Milatović, Foto: Savo Prelević

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da ga raduju nove mjere propisane od Ministarstva zdravlja, a koje otvaraju mogućnost oporavka sektora turizma i cjelokupne ekonomske aktivnosti u zemlji.

"Ovo su jako dobre vijesti. Drago mi je da je Ministarstvo zdravlja bilo u mogućnosti da omogu ulazak u Crnu Goru bez dodatnih zahtjeva i omogući slobodno kretanje unutar Crne Gore", rekao je Milatović.

Očekuje da ove mjere ostanu i u budućnosti na snazi.

"Zbog ograničenja ulaska u Crnu Goru izgubili smo oko 450 miliona eura. Tokom ljetnjih mjeseci je zanemarljiv broj turista bio odgovoran za transmisiju virusa unutar Crne Gore", rekao je Milatović.

Dodao je da je slobodno kretanje i maksimalna i lična odgovornost preduslov svih pozitivnih ekonomskih efekata.

"Svi smo često svjedoci kršenja mjera širom Crne Gore. Odlučili smo i da razmotrimo da kompanije koje budu kršile mjere budu onemogućene da dobiju državne subvencije namijenjene privredi. Ministarstvo ekonomskog razvoja sa drugim resorima radi na pripremi paketa mjera za prvi kvartal", rekao je Milatović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je rekla da su građani generalno poštovali mjere.

"Kršenja mjera je bilo, ali o broju upozorenja i kontrola nemam precizan podatak sada da saopštim. Muzika uživo je veliki problem. Ako postoji u objektu zatvorenog tipa je gotovo neizvodljivo ispoštovati mjere do kraja", rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je traženo da Uprava za inspekcijske poslove može da privremeno zabrani rad objekata koji ne poštuju mjere.

Preporučujemo za Vas