sjednica Predsjedništva

Mitrović imenovan za predsjednika Socijalnog savjeta

Članovi Predsjedništva usaglasili se da treba preduzeti dalje korake u cilju rješavanja pitanja od društvenog značaja, koji se odnose na realizaciju projekta „Kuća socijalnog dijaloga“, koji postoji od 2011. godine, a još nije sproveden u djelo

4684 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Predsjedništva Socijalnog savjeta, Foto: Mek.gov.me
Sa sjednice Predsjedništva Socijalnog savjeta, Foto: Mek.gov.me

Predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović imenovan je danas za predsjednika Socijalnog savjeta, dok će potpredsjednici u narednih godinu biti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i generalni sekretar Saveza sindikata Duško Zarubica.

Oni su na te funkcije izabrani na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta.

Milatović je ocijenio da je postojanje i funkcionisanje Socijalnog savjeta veoma važno za jačanje socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i poručio da će u daljem radu proaktivno djelovati u toj oblasti.

Milatović je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, upoznao članove Predsjedništva Socijalnog savjeta sa predlogom novog paketa mjera kao i novinama koje paket donosi, a odnose se na podršku privredi i građanima.

"Osluškujući potrebe građana i zahtjeve privrede, kreiran je paket koji je obuhvatio više ugroženih djelatnosti kroz jači intezitet pomoći“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je predlog novog paketa mjera Predsjedništvo Socijalnog savjeta pozitivno ocijenilo.

"Predsjedništvo u novom sazivu razgovaralo je i o mogućnosti pokretanja postupka za potvrđivanje Konvencije br. 190 Međunarodne organizacije rada koja se odnosi na zaštitu od zlostavljanja i uznemiravanja na radnom mjestu, o potrebi detaljnije razrade propisa koji se odnose na „telework“ odnosno rad na daljinu i rad od kuće, ali i stvaranju uslova da se u što kraćem roku potpiše produženje roka važenja Opšteg kolektivnog ugovora“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su se svi članovi Predsjedništva usaglasili da treba preduzeti dalje korake u cilju rješavanja pitanja od društvenog značaja, koji se odnose na realizaciju projekta „Kuća socijalnog dijaloga“, koji postoji od 2011. godine, a još nije sproveden u djelo.

"Na toj liniji zaključili su da se uradi presjek stanja i da to bude prezentovano na sljedećem sastanku“, kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas