"BILJEŽI SE PORAST POZITIVNIH FINANSIJSKIH REZULTATA"

Stijepović: Glavni grad za narednu godinu planira 130 miliona eura kapitalnih investicija

“Realizovane su sve programske aktivnosti, ostvareni su i dobri finansijski rezulatti, što nam govori da je menadžment kvalitetno i veoma uspješno vodio ta preduzeća”, ocijenio je Stijepović
0 komentar(a)
Skupština grada, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Skupština grada, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2017. 18:26h

Glavni grad za narednu godinu planira 130 miliona eura kapitalnih investicija koje se nalaze u pripremnoj ili fazi realizacije, pri čemu se svake godine bilježi porast pozitivnih finansijskih rezultata i optimistični trendovi, ocijenio je gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović.

Odbornici vladajuće koalicije usvojili su danas budžet Glavnog grada za 2018. godinu u iznosu od 60.685.070 eura, što je za 5,91 odsto više u odnosu na tekuću godinu. Prisutni odbornici opozicije su glasali protiv. Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Demokrata, koji su najavili bojkot zasijedanja. Branka Bošnjak (DF) je ocijenila da se više od 50 odsto stavki ponavlja iz godine u godinu i da se na osnovu Nacrta budžeta vidi da se radi o izbornoj godini.

Stijepović je, na sjednici Skupštine Glavnog grada prilikom razmatranja izvještaja i planova gradskih preduzeća za narednu godinu, kazao da su poslovi iz nadležnosti gradskih preduzeća urađeni krajnje profesionalno.

“Realizovane su sve programske aktivnosti, ostvareni su i dobri finansijski rezulatti, što nam govori da je menadžment kvalitetno i veoma uspješno vodio ta preduzeća”, ocijenio je Stijepović.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, naveo da su gradska preduzeća stabilni sistemi koji uspješno posluju i ovu godinu završavaju sa još boljim finansijskim bilansima, što je rezultat dobro planirane i odgovorno vođene finansijske, ali i ukupne razvojne politike menadžmenta gradskih društava i uprave Glavnog grada.

“To nas sve zajedno veoma raduje i čini ponosnim, jer smo s jedne strane, uspješno završili godinu za nama, a s druge strane stvorili dobru osnovu da tako nastavimo i u narednoj godini”, saopštio je Stijepović.

On je kazao da se, zahvaljujući uspješnom sprovođenju politike racionalizacije na svim nivoima, koju ta gradska uprava kontinuirano sprovodi, svake godine bilježi rast pozitivnih finansijskih rezultata.

“Gradska preduzeća, su pored redovnog i kvalitetinog obavljanja javne funkcije, ispoštovala i sve obaveze koje se tiču servisiranja obaveza i prema zaposlnima, partnerima i dobavljačima. Dakle, zarade se redovno isplaćuju, kao i svi zakonom propisani porezi i druge naknade po osnovu radnog odnosa. Uspješno su realizovani svi planirani projekti, a oni koji su u fazi realizacije odvijaju se planiranom dinamikom”, rekao je Stijepović.

On je dodao da očekuje još intenzivniji rad i pojačanu investicionu aktivnost preduzeća Glavnog grada, imajući u vidu da su u gradskoj upravi u potpunosti svjesni činjenice da firme treba da budu nosioci razvoja grada i da doprinose većem kvalitetu usluga i servisa koje su u nadležnosti lokalne uprave.

“To će biti ideja vodilja i u budućem radu, i tokom naredne godine, jer planiramo da na principima održivosti i uspješnog poslovanja naših privrednih društava nastavimo da razvijamo grad i podižemo kvalitet života za sve građane Podgorice. Siguran sam da je pred nama još jedna veoma uspješna godina. Svako od preduzeća postavilo je visoke, ali realno ostvarive investicione ciljeve”, precizirao je Stijepović.

On je podsjetio da je u tom dijelu izgradnja novih vodovodnih sistema, puteva, javne rasvjete, zelenih površina, ali i kapitalnih infrastrukturnih projekata koji će Podgorici dati novi pečat razvijenog i modernog evropskog centra Stjepović smatra da će preduzeća i u narednoj godini nastaviti da sprovode racionalnu i izbalansiranu, poslovnu politiku, sa odlično definisanim prioritetima, a sve u cilju što kvalitetnijeg i obuhvatnijeg pružanja usluga građanima.

“Očekujem nove kilometre kanalizacione i fekalne mreže, puteva, nove osvježene fasade i zelene površine. Uz podršku svih nas u Glavnom gradu i, naravno, gradskog parlamenta, neće izostati još bolji rezultati. Kada tome dodamo i 130 miliona eura kapitalnih investicija koje se nalaze u pripremnoj ili fazi realizacije, onda sa optimizmom možemo da očekujemo da ćemo nastaviti ovom dinamikom i u godini koja je pred nama”, kazao je Stijepović.

On je poručio gradskim preduzećima da nastave ovim tempom rada jer će na taj način biti u prilici da ostvare sva ona očekivanja koja su pred njih postavili građani u svakom dijelu grada.

Preporučujemo za Vas