Spajić: Ispunjeno obećanje o dječjem dodatku, naredni koraci su besplatni udžbenici i olakšice za bebi opremu

"Pomoć djeci je najbolja investicija. Nejasno je kako to prethodnici nisu uvidjeli", napisao je Spajić na Tviteru

25406 pregleda 116 reakcija 80 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je danas da je za manje od dva mjeseca ispunjeno obećanje o dječjem dodatku.

"Za manje od dva mjeseca ispunjeno obećanje-fiskalno odgovoran dječji dodatak iz budžeta. Naredni koraci uz Unicef - besplatni udžbenici i poreske olakšice za kupovinu bebi opreme. Pomoć djeci je najbolja investicija. Nejasno je kako to prethodnici nisu uvidjeli", napisao je Spajić na Tviteru.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja je 16. decembra prošle godine saopšteno da je Spajićeva namjera da se siromaštvo djece riješi kroz uvođenje dječjeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti.

Povezani članci

16. Decembar 2020.

Spajić namjerava da vrati dječji dodatak

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je ranije danas da će sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine primati dječji dodatak u iznosu od 30 eura, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 eura do navršene 18. godine.

Konatar je poručio da je odluka o dodjeljivanju dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori rezultat dogovora URE, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, kao i Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade.

Bonus video: