URA: Simović saučesnik kriminalnih aktivnosti, pozdravljamo aktivnosti oko Abu Dabi fonda

"U nezakonitom poslovanju Ministarstva poljoprivrede, koje je izigravalo IRF mimo zakonskih ovlašćenja i isplaćivalo ogromne kredite kompanijama, isplaćena su ogromna finansijska sredstva za koje je Vlada garantovala svojim budžetom"

25773 pregleda 101 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA saopštio je da je bivši ministar poljoprivrede, a sadašnji predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović "debelo umiješan u nezakonite poslove oko Abu Dabi fonda".

U saopštenju partije se navodi da je nakon današnje konferencije ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, "potpupo jajsno" zbog čega su prethodnih dana saslušavani bivši direktor IRF-a Zoran Vukčević, poslanik DPS-a Petar Ivanović i drugi.

"Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) je predata ukupna dokumentacija koja dokazuje i da je Simović potpisivao, ohrabrivao i dozvoljavao brojne nezakonite aktivnosti, kao i da je mimo zvaničnog državnog trezora - ogromna sredstva prebacivao preko "specijalnog računa" u Prvoj banci", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Dodaju da su dostavili dio dokumentacije, sa koje je skinuta oznaka tajnosti.

Specijalni račun Abu dabi fond
foto: Građanski pokret URA

"A koji pokazuje da je, pored Petra Ivanovića i Zorana Vukčevića, i Milutin Simović direktno umiješan u nezakonito poslovanje oko raspolaganja sredstvima iz Abu Dabi fonda. U nezakonitom poslovanju Ministarstva poljoprivrede, koje je izigravalo IRF mimo zakonskih ovlašćenja i isplaćivalo ogromne kredite kompanijama, isplaćena su ogromna finansijska sredstva za koje je Vlada garantovala svojim budžetom. Za takav zločin prema budžetu Crne Gore moraju odgovarati svi koji su takve kriminalne poslove konstruisali, prikrivali i nažalost uspješno sprovodili. A to uključuje i sadašnjeg predsjednika Opštine Nikšić, Milutina Simovića, koji je svojim potpisom omogućavao pljačku novca svih građana Crne Gore", naveli su iz URE.

punomoćje Simović
foto: Građanski pokret URA

Pozvali su Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju i naveli da su sve neophodne informacije prezentovane i na konferenciji za novinare Stijovića.

Bonus video: