Simović: Radio sam u cilju zaštite državnih interesa

"U vezi sa navodima ministra Stijovića, iznijetim na današnjoj konferenciji za medije, odlučno demantujem moje povezivanje sa bilo kakvom mogućnosti zloupotrebe ili nesavjesnog postupanja u projektu ADMAS"

16955 pregleda 140 reakcija 109 komentar(a)
Simović, Foto: Savo Prelević
Simović, Foto: Savo Prelević

U projektu ADMAS radio sam u cilju zaštite državnih interesa, u koordinaciji sa drugim nadležnim institucijama, uključujući i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

To je saopštio predsjednik Opštine Nikšić i bivši ministar poljoprivrede Milutin Simović.

"U vezi sa navodima ministra Stijovića, iznijetim na današnjoj konferenciji za medije, odlučno demantujem moje povezivanje sa bilo kakvom mogućnosti zloupotrebe ili nesavjesnog postupanja u projektu ADMAS", naveo je Simović.

Dodao je da je sve navode "lako utvrditi uvidom u dostupnu dokumentaciju".

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović tokom prezentacije podataka o kreditu iz Abu Dabi fonda kazao je da se u dijelu dokumentacije nalazi i potpis Simovića.

"Novac je prebacan na specijalni račun u Prvoj banci koji se nalazi van sistema državnog trezora.Nemamo informacije ko je otvorio ovaj račun niti o tome ima podataka u ministarstvu finanasija. Sva plaćanja koja se tiču državnog novca moraju ići preko sistema trezora", rekao je Stijović.

On je kazao da su od Prve banke tražili informacije ko je otvorio specijalni račun u Prvoj banci gdje je novac uplaćivan po nalozima Simovića i Petra Ivanovića, dok je Nemanja Katnić sekretar u ministarstvu poljoprivrede pratio cijeli posao, a Blagota Radulović vršio odobrenje.

"Sve je rađeno po nalozima užeg kruga ljudi iz kabineta ministara", rekao je danas Stijović.

Bonus video: