Bečić: Skupština je istinski saveznik socijalnim partnerima

Bečić naveo da će primjena predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu, ukoliko budu usvojene, početi u julu. Tim izmjenama i dopunama je predviđeno da minimalna zarada ne može biti ispod 250 eura

7230 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Skupština će ostati istinski saveznik socijalnim partnerima, poručio je njen predsjednik Aleksa Bečić i dodao da je u zajedničkoj sinergiji ključ za dobrobit građana.

Bečić je danas učestvovao u radu prve vanredne sjednice Socijalnog savjeta i saopštio da Skupština na taj način pokazuje spremnost i otvorenost za saradnju, dijalog i razmjenu mišljenja.

Iz Kabineta predsjednika parlamenta saopšteno je da je Bečić naveo da će primjena predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu, ukoliko budu usvojene, početi u julu. Tim izmjenama i dopunama je predviđeno da minimalna zarada ne može biti ispod 250 eura.

To, kako je ocijenio, ostavlja dovoljno prostora i vremena da se intenzivira i dinamizira rad u Socijalnom savjetu.

Socijalni savjet
foto: Skupstina.me

"Mislim da je dobro što je otvoren taj proces i što kod predlagača, u rješenjima koja su ponudili, postoji mogućnost primjene tog zakona tek od drugog dijela ove godine, kao i da ima više nego dovoljno prostora i vremena da se razgovara, da se intenziviraju aktivnosti i da u konačnom dođemo do minimalne zarade koja je značajno veća", rekao je Bečić.

On smatra da sa druge strane treba saslušati argumente privrede i poslodavaca i naći jednu vrstu balansa, kako bi se ostvario cilj koji neće podrediti bilo koga i neće dovesti do nečega što je neodrživo rješenje.

Bečić je pohvalio najnoviji ekonomski paket mjera Vlade, navodeći da u ovom trenutku predstavlja izlaženje u susret onome što su problemi sa kojim se suočavaju brojni poslodavci

Bonus video: