Simović: U javnosti se neću baviti navodima o dnevnicama za putovanja

"Ponosan sam na brojne konkretne i mjerljive ostvarene rezultate crnogorske poljoprivrede u vremenu u kome sam bio ministar"

23460 pregleda 145 reakcija 70 komentar(a)
Simović, Foto: Savo Prelević
Simović, Foto: Savo Prelević

Bivši ministar poljoprivrede Milutin Simović kazao je da se "u javnosti" neće baviti pitanjima dnevnica za putovanja.

On je u reagovanju naveo da kada su u pitanju navodi o dnevnicama za putovanja, da je "sve rađeno u skladu sa zakonom".

"O čemu postoji validna dokumentacija, tako da o takvim pokušajima neutemeljenog javnog diskreditovanja više govore autori o sebi nego o drugima", naveo je Simović.

Vijesti su danas objavile da analitičke kartice Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u periodu od 2010. godine do prošle godine pokazuju da su bivši ministri Milutin Simović, Tarzan Milošević i Petar Ivanović trošili novac iz budžeta tog resora na službena putovanja sa stavke za subvencije, da su na dan pred Novu godinu podizali dnevnice za razne države, ali i dan poslije Nove godine, da je podizan gotovinski novac sa stavke službena putovanja iako nije navedeno gdje se išlo, da je sa stavke službenih putovanja uzimana gotovina

"Ponosan sam na brojne konkretne i mjerljive ostvarene rezultate crnogorske poljoprivrede u vremenu u kome sam bio ministar. Ostvarili smo ih zajedno u kontinuiranoj i otvorenoj saradnji sa vrijednim poljoprivrednicima, preduzetnicima, međunarodnim partnerima, u prvom redu EU, stručnom i naučnom zajednicom... Samo u prethodnom mandatu, za tri i po godine naše stručne službe obavile su 32.000 terenskih posjeta. U tom periodu, i sam sam imao preko 340 terenskih posjeta širom Crne Gore", naveo je Simović.

Dodao je da "o rezultatima najbolje govore desetine hiljada korisnika brojnih vidova bespovratne podrške...".

"Izgrađene su i osavremenjene stotine savremenih pogona u svim sektorima širom Crne Gore od čega 54 objekta zadovoljavaju najzahtjevnije EU standarde bezbjednosti hrane, otvorena su brojna nova radna mjesta i osiguran plasman za hiljade kooperanata".

Simović je u reagovanju pobrojao i šta je kroz programe bespovratne podrške od 50 do 70 odsto, u protekle četiri godine podržano.

Naveo je i da je pažnja bila posvećena unaprjeđenju ruralne infrastrukture....

"Crnogorski poljoprivrednici najbolje znaju da im za dobijanje podrške niko nije gledao ni partijsku ni nacionalnu ni vjersku ni bilo koju drugu pripadnost. Uslovi su bili jednaki za sve. Zbog takvog odnosa prema poljoprivredi, novom ministru želim da ove rezultate premaši, zbog vrijednih poljoprivrednika i preduzetnika koji su svojim posvećenim radom zavrijedili i opravdali svaki euro podrške", navodi se u reagovanju Simovića

Bonus video: