Promovisana zimska turistička ponuda Crne Gore

Pored domaćih i gostiju iz regiona, prije svega Albanije, BiH, Dubrovačko neretvanske županije i Srbije, sve veće interesovanje za crnogorske zimske centre pokazuju gosti iz zemalja Zapadne Evrope
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2017. 09:56h

Brojni posjetioci tržnog centra Delta City, juče su imali priliku da prisustvuju cjelodnevnom događaju u organizaciji Nacionalne trustičke organizacije Crne Gore, kojim je najavljen početak zimske turističke sezone, ali i promovisana novogodišnja ponuda crnogorskih opština, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"Na info-pultevima svoju ponudu za predstojeću sezonu predstavili su Kolašin, Rožaje, Žabljak i Vučje, dok su opštine Budva, Tivat, Herceg Novi, Bar, Kotor i Podgorica promovisale svoj novogodišnji program. Osim toga, upriličen je umjetničko-zabavni program u okviru kog su nastupili dječiji hor „Zvjezdice“, plesne škole „Beauty“ i „Mistik“, dječiji solista Komnen Vuković, mladi džez sastav Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“, navodi se u saopštenju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da organizatori u novu zimsku sezonu 2017/18. ulaze sa optimističnim očekivanjima, zasnovanim na spremnosti planinskih turističkih centara, novih hotela visoke kategorije, novootvorenih ekskluzivnih malih hotela i već značajnim ciframa kada je riječ o potvrđenom bukingu.

"Ove godine pored skijališta Savin kuk i Javorovača na Žabljaku, Kolašin 1450 i Vučje kod Nikšića, u funkciji će biti i skijališta Lokve u Beranama i Hajla na Turjaku u Rožajama. Formirane su cijene usluga koje su i ove godine pristupačne, te su u smislu ponude i odnosa cijene i kvaliteta naši ski-centri konkurentni u odnosu na regionalne. Osim skijanja, sankanja, vožnje snow board-a, dnevnog i noćnog hodanja na krpljama, snow kite-a, na našim planinama gosti mogu uživati u zimskim varijantama jahanja konja, raftingu, džip safariju, penjanju po prirodnim i vještačkim stijenama, vožnji motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima i mnogim drugim manje uobičajenim aktivnostima na planini. Noviteti u ponudi su i dva avanturistička parka u zimskim ski centrima u Kolašinu i ski-centru Savin Kuk u kom se ocekuje otvaranje još jednog, sa novim parkingom. Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton što doprinosi jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije", navodi se u saopštenju.

Pored domaćih i gostiju iz regiona, prije svega Albanije, BiH, Dubrovačko neretvanske županije i Srbije, sve veće interesovanje za crnogorske zimske centre pokazuju gosti iz zemalja Zapadne Evrope.

"Kada je riječ o novogodišnjoj ponudi u Crnoj Gori i ona je raznolika i bogata, pa se očekuje da će i primorske opštine i Glavni grad i ove godine dovesti hiljade gostiju. Budva koja nosi epitet regionalno najbolje zabave za „najluđu noć“ i ove godine će opravdati taj imidž programom koji se održava ispod zidina Starog grada, a u okviru koga će, u periodu od 29. decembra do 01. januara nastupiti: Hladno pivo, S.A.R.S., Bajaga i Instruktora, Bijelo dugme, Elemental i Dubioza kolektiv. Tivat će okupiti regionalne zvijezde kao što su: Gibonni, Željko Joksimović, Nede Ukraden. I u Kotoru je planiran bogat muzički program, za koji će se pobrinuti, između ostalih, Letu Štuke, Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Električni orgazam. U Herceg Novom nastupaju Senika đeca, Vlado Georgiev, Dragoljub Đuričić sa bendom Balkanska lavina i Tropico bend, a u Baru, Marija Šerifović i Plavi orkestar. Glavni grad će u novogodišnjoj noć ugostiti bend Neon i Toni Cetinski, Vlatko Stefanovski i Sergej Ćetković. Ovo je prvi u nizu planiranih događaja koje će Nacionalna turistička organizacija realizovati širom Crne Gore, u susret zimskoj turističkoj sezoni 2017/18", saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Atmosferu iz Delte možete pogledati ovdje.

Izjavu pomoćnice direktora NTO Danice Banjević možete pogledati ovdje.

Galerija

Bonus video: