i pored zabrane održavanja skupštine zadovoljan ovakvim rješenjem

Bojanić: Privredni sud pokazao privrženost DPS-u

"Cijenim da je ova transparentna zarobljenost Privrednog suda dokaz više da ovo društvo mora, uz promjene u Tužilaštvu, što prije krenuti u promjenu „trulih dasaka“ u sudskim instancama", zaključio je Bojanić

25534 pregleda 65 reakcija 46 komentar(a)
Bojanić, Foto: Saša Matić
Bojanić, Foto: Saša Matić

Očigledno politički motivisanim rješenjem Privredni sud, uvažavajući sve nazovi argumente Odbora direktora EPCG, prejudicira pravosnažno okončanje imaginarnog sudskog spora, za koji ne postoje ni naznake ko će ga i iz kojih razloga pokrenuti, kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Njegovo saopštenje dolazi nakon današnje odluke Privrednog suda da prihvati predlog Odbora direktora Elektroprivrede i zabrani održavanje Skupštine akcionara ove kompanije koju je Vlada kao većinski akcionar zakazala za 25. februar.

"I pravnim laicima jasno je da je u ovom farsičnom postupku Blažo uvažio sugestije Jovanića, a sve u funkciji predstojećih izbora u Nikšiću. Privredni sud je i ovaj put pokazao bespogovornu privrženost Demokratskoj partiji socijalista (DPS)", ocijenio je Bojanić.

Bez obzira što je zabranjeno održavanje Skupštine akcionara EPCG zakazane za 25. februar, odnosno odložena smjena članova Odbora direktora EPCG do 16. marta Bojanić ističe da je zadovoljan ovakvim rješenjem.

"Cijenim da je ova transparentna zarobljenost Privrednog suda dokaz više da ovo društvo mora, uz promjene u Tužilaštvu, što prije krenuti u promjenu „trulih dasaka“ u sudskim instancama", zaključio je Bojanić.