Nadležne institucije što efikasnije da riješe pitanja u vezi sa KAP-om

Državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja, Milena Lipovina Božović, zajedno sa saradnicima, posjetila je danas postrojenja KAP-a u okviru redovnih aktivnosti kako bi se bolje upoznala sa načinom poslovanja kompanije

4807 pregleda 3 komentar(a)
Milena Lipovina Božović, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Milena Lipovina Božović, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja još jednom je apelovalo na sve nadležne institucije da u okviru svojih ingerencija preduzmu neophodne korake u cilju što bržeg i efikasnijeg rješavanja svih otvorenih pitanja u vezi sa Kombinatom aluminijuma (KAP).

Državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja, Milena Lipovina Božović, zajedno sa saradnicima, posjetila je danas postrojenja KAP-a u okviru redovnih aktivnosti kako bi se bolje upoznala sa načinom poslovanja kompanije.

"Menadžment Uniprom KAP-a je zajedno sa predstavnicima Ministarstva obišao proizvodne pogone i detaljno ih upoznao sa kompletnim proizvodnim procesom, kao i planovima kompanije za naredni period", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Lipovina Božović je podsjetila da je stečaj u toj kompaniji uveden 2013. godine, te da sve odluke u KAP-u sprovodi stečajni upravnik, kao i da je Ministarstvo ekonomskog razvoja uputilo zahtjev Upravi za inspekcijske poslove da iz domena svojih nadležnosti napravi kontrolu uslova rada u kojima posluje kompanija.

Ona je kazala da je Ministarstvo ekonomskog razvoja početkom ove sedmice održalo sastanke sa predstavnicima radnika, stečajnim upravnikom i generalnim menadžerom KAP-a, na kojima se raspravljalo o aktuelnim dešavanjima.

Bonus video: