usvojena Informaciju o izvršenju zaključaka sa sjednice od 14. januara

Vlada: Pšenica koju je nabavilo bivše Ministarstvo ekonomije je dobrog kvaliteta, bezbjedna za dalje plasiranje

U Informaciji se navodi da se Ministarstvo ekonomskog razvoja obratilo lokalnim samoupravama pitanjem da li je na njihovimim teritorijama došlo do poremećaja na tržištu i da li je nosiocima snabdijevanja potrebna interventna isporuka brašna i jestivog ulja

8601 pregleda 10 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Pšenica koju je nabavilo bivše Ministarstvo ekonomije, a koja je skladištena u Luci Bar, dobrog je kvaliteta i bezbjedna je za dalje plasiranje, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je danas na sjednici usvojila Informaciju o izvršenju zaključaka sa sjednice Vlade Crne Gore od 14. januara vezano za postupanje sa 10,5 hiljada tona pšenice, koju je nabavilo bivše Ministarstvo ekonomije, a smještena je u silosima Luke Bar.

U Informaciji se navodi da se Ministarstvo ekonomskog razvoja obratilo lokalnim samoupravama pitanjem da li je na njihovimim teritorijama došlo do poremećaja na tržištu i da li je nosiocima snabdijevanja potrebna interventna isporuka brašna i jestivog ulja.

“Od svih opština samo su Tivat, Cetinje i Rožaje iskazali potrebu da se snabdiju brašnom pod uslovima koji su propisani planom za tekuću godinu. Na taj način stekli su se uslovi da se počne sa drugom fazom, odnosno, postupkom ugovaranja prevoza i skladištenja u silosima koji služe za potrebe mlinova”, saopštili su iz Vlade.

Oni su kazali da je Uprava za bezbijednost hrane nakon izvršenog inspekcijskog nadzora potvrdila da je pšenica dobrog kvaliteta i da je bezbijedna za dalje plasiranje.

“Realizacija zaključka kojim je Ministarstvo ekonomskog razvoja zaduženo da Tužilaštvu dostavi potrebnu dokumentaciju na dalje postupanje kako bi se utvrdilo da li je došlo do nezakonitog finansijskog prihodovanja po bilo kom osnovu, odnosno da li je došlo do štete zbog nemara ili je u pitanju nesavjestan rad u službi, biće završena u toku marta, nakon kompletiranja dokumentacije i pravnog obrazloženja”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da su na ime troškova sladištenja pšenice do sada pristigle fakture za novembar u iznosu od 47,2 hiljade eura, za decembar i januar po 48,8 hiljada, kao i faktura za elevaciju i fumingaciju za decembar u iznosu od 3,15 hiljada eura.

Preporučujemo za Vas