Prigovor na rad Lješkovićeve

Suvlasnik preduzeća u stečaju “Mall group” Goran Rašović nezadovoljan radom stečajne upravnice

15546 pregleda 3 komentar(a)
Lješković, Foto: Facebook
Lješković, Foto: Facebook

Suvlasnik preduzeća “Mall group” Goran Rašović podnio je prigovor Privrednom sudu na rad stečajne upravnice Sanje Lješković.

On u prigovoru koji je dostavio “Vijestima”, tvrdi da je Lješkovićeva svojevoljno i nezakonito promijenila uslove prodaje imovine preduzeća i prenijela prava koja pripadaju “Mall group”, a koja nijesu bila predmet prodaje”. Stečajna upravnica nije željela da za “Vijesti” govori o tvrdnjama Rašovića.

Stečaj u kompaniji “Mall group” traje od marta 2016. godine, a uveden je na zahtjev NLB banke zbog nevraćenog kredita.

Viši sud je dva puta odbacivao optužnice i sumnjičenja Rašovića za zloupotrebu službenog položaja i nanošenje štete stečajnom dužniku i povjeriocima u iznosu ne manjem od 1.500.000 eura od strane Lješkovićeve. Rašović je u prigovoru istakao da je “zatečen obimom učinjenih nezakonitosti u stečajnom postupku”.

U prigovoru se navodi da je Lješkovićeva objavila oglas o prodaji cjelokupne imovine “Mall group” javnim prikupljanjem ponuda, u kojem je navela da će se sa najpovoljnijim ponuđačem zaključiti ugovor o kupoprodaji najkasnije u roku od 10 dana od dana izbora najpovoljnije ponude, te da je prispjela jedna ponuda od ponuđača Ranka Zečevića.

“U Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača navedeno je da se Zečević obavezuje da sa stečajnim upravnikom potpiše ugovor o kupoprodaji najkasnije u roku od 10 dana od dana pravosnažnosti te odluke. Lješkovićeva ovim mijenja uslov prodaje iz objavljenog oglasa ‘u roku od 10 dana od donošenja odluke’ i ‘u roku od 10 dana od dana pravosnažnosti odluke’ čime mijenja javno objavljene uslove prodaje, što je nezakonito”, tvrdio Rašović.

On smatra nezakonitim i njen potez da produži rokove plaćanja kupoprodajne cijene Zečeviću, jer je to suprotno uslovima iz oglasa o prodaji imovine, jer se oni ne mogu mijenjati nakon objave oglasa i izbora najpovoljnije ponude.

Rašović tvrdi da je tom odlukom Lješkovićeva dovela izabranog kupca u povoljniji položaj u odnosu na ostale potencijalne kupce koji “nijesu mogli znati za te uslove”, te da je to u konačnom uticalo na broj potencijalnih kupaca i krajnju cijenu

Bonus video: