Veći kontejnerski brod nije stizao pod Volujicu

Na brodu dugačkom 216 metara je ukupno 2.700 kontejnera, predviđeno da se 236 iskrca u gradu pod Rumijom...
279 pregleda 3 komentar(a)
MSC America, Foto: MSC Montenegro
MSC America, Foto: MSC Montenegro
Ažurirano: 13.12.2017. 20:21h

Na gat Port of Adria juče je pristao „MSC America“ - najveći kontejnerski brod koji je do sada pristajao na gatove pod Volujicom.

To su “Vijestima” rekli iz preduzeća „MSC Montenegro“ koje je agent brodara, preciziravši da je brod pristao sa 2.700 kontejnerskih jedinica.

“Sa 'Amerike' će u Baru biti iskrcano 236 kontejnera, a čitav iskrcaj trebalo bi da bude završen do ponoći”, rekli su juče poslijepodne u agenciji.

“Amerika“ je duga 216, široka 32,2 metra, sa gazom od 9,6 metara, bruto-tonaže 34.231 tone, sagrađena je 1993. i plovi pod panamskom zastavom.

U vlasništvu je drugog po veličini svjetskog kontejnerskog brodara - kompanije MSC.

“MSC je tržišni lider u barskoj luci u posljednjih deset godina i jedini je brodar sa punopravnim predstavništvom u ovom gradu. Sama kompanija MSC najveći je poslodavac crnogorskim pomorcima, jer ih je u ovom trentuku preko 2.300 svih zvanja ukrcano na brodovima kompanije širom svijeta”, navode u agenciji.

Ističu da će izgradnjom auto-puta Bar - Boljari i obnovom željeznice, pravac preko Bara “biti još konkurentniji“, jer će dio regionalnog tereta biti preusmjeren na grad pod Rumijom.

“Samim tim, MSC će ovdje slati značajno veće brodove na zadovoljstvo svih učesnika logističkog lanca preko barske luke“.

Bonus video: