iz ministarstva kapitalnih investicija saopšteno:

"Spremni smo da sjednemo za sto sa predstavnicima prevoznika, Vlada i ministarstva nisu svemoćna"

"Pomoć za prevoznike moramo tražiti u granicama mogućeg, imajući u vidu sve izazove i teškoće sa kojima su naša država i ekonomija suočene u vremenu pandemije"

3662 pregleda 7 komentar(a)
Sa protesta koji je organizovala NVO "Klaster prevoza Crne Gore", Foto: Savo Prelević
Sa protesta koji je organizovala NVO "Klaster prevoza Crne Gore", Foto: Savo Prelević

Ministarstvo kapitalnih investicija je spremno da sjedne za sto sa predstavnicima prevoznika, da sasluša njihove probleme i da pomogne u njihovom rješavanju, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Oni su to kazali povodom današnje protestne vožnje autobuskih prevoznika iz čitave Crne Gore koji je je organizovala NVO "Klaster prevoza Crne Gore".

Prevoznici su poručili da su nezadovoljni iznosom subvencija koje im država opredjeljuje zbog krize izazvane koronavirusom.

"Povodom protestne vožnje prevoznika u organizaciji NVO "Klaster prevoza Crne Gore", Ministarstvo kapitalnih investicija želi da obavijesti javnost, pomenutu organizaciju kao i sve prevoznike da je u pitanju "kucanje na otvorena vrata", i da je Ministarstvo spremno, kao što je to bio slučaj u više navrata ranije, da sjedne za sto sa predstavnicima prevoznika, da sasluša njihove probleme i da pomogne u njihovom rješavanju. Međutim, moramo i da naglasimo da Vlada Crne Gore i njena resorna ministarstva nisu svemoćna, i da pomoć za prevoznike moramo tražiti u granicama mogućeg, imajući u vidu sve izazove i teškoće sa kojima su naša država i ekonomija suočene u vremenu pandemije", navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija na čijem je čelu Mladen Bojanić.

Oni su kazali da zbog toga pozivaju predstavnike prevoznika da ponovo sjednu za sto i razmotre na koji način država može da im pomogne da prevaziđu teškoće.

Preporučujemo za Vas