Organizacija KOD: Vodite se opštim interesom, ne služite se rječnikom naftnih korporacija

"Čudi i brine brzina kojom su predstavnici novog rukovodstva Ministarstva sa danas održanog sastanka krenuli sa identičnom praksom napada na naše predstavnike kao i njihovi prethodnici - kada god bi čuli kritički intonirano mišljenje"

11557 pregleda 73 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Organizacija KOD
Foto: Organizacija KOD

Rukovodstvo Ministarstva kapitalnih investicija, koje je danas vodilo sastanak u vezi sa bušenjem prve istražne bušotine na južnom Jadranu, treba da radi svoj posao i sasluša dobornamjerne kritike, a ne da se bavi "lovom na vještice" neistomišljenika po nekom konkretnom pitanju, saopštili su iz Organizacije KOD.

Čelnicima MKI koji su prisustvovali današnjem sastanku poručili su da za "visoke plate, privilegije i benificije" koje im građani omogućavaju treba da pažljivo upravljaju njihovim resursima, "a ne da nam šalju poruku da napuštamo skupove ako smo nezadovoljni, a na koje smo inače pozvani" - i da svoju retoriku upodobe onom što je opšti interes, a ne da se služe rječnikom naftnih korporacija.

"Preporučujemo rukovodstvu koje je danas prisustvovalo sastanku da bi Crna Gora trebalo da ima viziju razvoja kao 'zemlja čija je ekonomija bazirana na zelenoj osnovi' što su, koliko juče, tvrdili ministri ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja", navodi se u saopštenju Organizacije KOD.

Kazali su da čudi i brine brzina kojom su predstavnici novog rukovodstva Ministarstva sa danas održanog sastanka krenuli sa "identičnom praksom napada na naše predstavnike kao i njihovi prethodnici - kada god bi čuli kritički intonirano mišljenje".

"Još više brine tehnika obraćanja javnosti koju su preuzeli od prethodne vlasti, a to je da na argumente ne odgovaraju utemeljenim kontraargumentima već da žele polemiku svesti na ličnu ravan uz pokušaj da izoluju samo jednu 'zlu organizaciju'. Ipak, javnosti radi, navodimo da su i ostale organizacije napustile skup i da smo nakon toga medijima dostavili zajedničko usgalašeno saopštenje", zaključuju iz Organizacije KOD.

Bonus video: