Sindikat "Plantaža": Ne podržavamo Odbor direktora na čelu sa Mihailovićem, ni menadžment na čelu s Vukovićem

"Sindikalna organizacija nikada nije bila upoznata sa lošom situacijom u koju se našla naša kompanija, a pandemija izazvana koronaviusom je samo doprinjela otkrivanju prave istine"

7593 pregleda 12 komentar(a)
Plantaže, Foto: Savo Prelević
Plantaže, Foto: Savo Prelević

Osporavamo izjave rukovodstva "Plantaža", posebno izjave predsjednika Odbora direktora Boža Mihailovića da imaju izvanrednu saradnju sa Sindikalnom organizacijom, što apsolutno nije istina, jer nikada nijesu kontaktirali niti tražili mišljenje Sindikalne organizacije, što su bili u obavezi shodno odredbama Zakona o radu i Kolektivnog ugovora, i zato poručujemo da se okanu ovakvih izjava i ne dovode u zabludu crnogorsku javnost, saopšteno je danas iz Sindikalne organizacije "13 Jul-Plantaže".

"Izražavamo nezadovoljstvo, ogorčenost i ne podržavamo ni Odbor direktora na čelu sa Mihailovićem, koji je bio član u prethodnom Odboru direktora, ni menadžment na čelu sa izvršnim direktorom Miroslavom Vukovićem, koji je bio dio prethodne uprave i menadžmenta na radnom mjestu direktora Sektora pravnih i opštih poslova. Sindikalna organizacija nikada nije bila upoznata sa lošom situacijom u koju se našla naša kompanija, a pandemija izazvana koronaviusom je samo doprinjela otkrivanju prave istine", navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije "13 Jul-Plantaže" koje potpisuju predsjednica Sindikalne organizacije Anka Knežević i sekretar Sindikalne organizacije Slaven Mugoša.

Oni naglašavaju da "zaposleni ni jednom svojom radnjom nije doprinio ovako lošoj situaciji, već je savjesno i sa stečenim znanjem i iskustvom, u svakoj situaciji pa čak i onoj najtežoj, na najbolji mogući način obavljao i završavao svoje radne zadatke".

"Grupa zaposlenih je na Skupštini koja je održana 16.03.2021.godine ukazala na neprimjereno ponašanje izvršnog direktora koje je pokazao u komunikaciji sa tom grupom zaposlenih, jer se isti ophodio na način kako ne dolikuje jednom Izvršnom direktoru. Shodno tim izjavama, Sindikalna organizacija oštro kritikuje i osuđuje takvo ponašanje izvršnog direktora. Sindikalna organizacija iznosi mišljenje da mi nemamo višak zaposlenih, nego su nam višak raznorazne agencije, konsultanti, savjetnici, advokati i sl. i da ni jedan zaposleni ne treba da se plaši za svoje radno mjesto, jer će se ova Sindikalna organizacija boriti za ostvarivanje i zaštitu njihovih prava i interesa", kazali su iz Sindikalne organizacije "13 Jul-Plantaže".

Oni smatraju da imaju dovoljno školovanog i stručnog kadra koji je sposoban da domaćinski upravlja kompanijom, a koji nikada nijesu mogli doći do izražaja.

"U ime Sindikalne organizacije poručujemo da nećemo dozvolti dalje uništavanje naše kompanije, koja predstavlja blago i ponos naše države", zaključuje se u saopštenju Sindikalne organizacije "13 Jul-Plantaže".

Bonus video: