Sindikat radnika trgovine poziva na potpisivanje peticije kako bi odbranili pravo na neradnu nedjelju

Oni su posebno apelovali na zaposlene u sektoru trgovine da se "odvaže i izbore za sebe i svoje porodice"

7213 pregleda 25 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

"Sindikat radnika trgovine Crne Gore" uputio je javni apel građanima da potpišu peticiju kojom traže da se ne ukinu prava trgovaca na neradnu nedjelju.

"Svi vi koji znate šta vam znači slobodna nedjelja, dan proveden sa porodicom, dan posvećen pravim vrijednostima, a samim tim i razvoju zdravog društva – pridružite nam se! Potpišite e-peticiju koja se nalazi na portalu 'Glas građana' i pomozite nam da odbranimo pravo na neradnu nedjelju u trgovini", navodi se iz ovog sindikata.

Oni su posebno apelovali na zaposlene u sektoru trgovine da se "odvaže i izbore za sebe i svoje porodice".

"Budimo ujedinjeni i pokažimo nadležnim institucijama da su neopravdane inicijative poslodavačkih udruženje za ukidanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika. Sačuvajmo pravo koje nam pripada i za koje smo se mukotrpno borili prethodnih deset godina! Neprihvatljivo je da zaposleni u trgovini svakodnevno osjećaju strah da će im biti ukinuto i ono malo što imaju. Zato, potpišimo peticiju, sačuvajmo pravo na dostojanstven rad i život", kazali su iz Sindikata radnika trgovine.

Bonus video: