Harasani stupio na dužnost v.d. direktora: Rezultati rada inspekcija da budu još bolji, ali i vidljiviji

"Radiću u okviru načela otvorene međusobne saradnje sa državnim i lokalnim organima, radi zajedničkog postizanja efikasnijih rezultata rada", poručio je Harasani

4013 pregleda 281 reakcija 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava za inspekcijske poslove
Sa sastanka, Foto: Uprava za inspekcijske poslove

Ilir Harasani stupio je danas na dužnost vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave za inspekcijske poslove.

Iz Uprave za inspekcijske polsove je saopšteno da je održao sastanak sa pomoćnicima sektora i načelnicima službi u ovoj upravi.

"Radiću u okviru načela otvorene međusobne saradnje sa državnim i lokalnim organima, radi zajedničkog postizanja efikasnijih rezultata rada", poručio je Harasani na sastanku.

U saopštenju se navodi da će u narednom periodu Uprava za inspekcijske poslove davati maksimum kako bi privredni subjekti uskladili svoje poslovanje sa zakonskim normama, i u tom smislu posebnu pažnju će posvetiti proaktivnom i perventivnom djelovanju, jer svrha kontrola nije kažnjavanje subjekata, već njihovo uvođenje u red.

"Stoga se već radi na formiranju "ček listi" – odnosno spiskova sa navedenim normama koje svaki poslovni subjekat u svojoj djelatnosti mora ispuniti kako bi poslovao u skladu sa propisima, a koje će biti dostupne na sajtu ove uprave", piše u saopštenju.

Navodi se i da je tokom sastanka Harasani ispostavio zahtjev da rezultati rada inspekcija budu još bolji, ali i vidljiviji.

"Posebna pažnja će usmjeriti ka efikasnom i trasparentnom radu ove uprave", kazao je on.

Bonus video: