Asocijacija menadžera objedinila HR zajednicu

Raičković poručio da Crna Gora mora da uloži dodatne napore u razvoju ljudskih resursa u svim oblastima ekonomskog i društvenog djelovanja

3496 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AMM
Foto: AMM

Izvršni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) imenovao je direktoricu Sektora za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu Slađanu Đurović za predsjednicu Odbora za HR, trening i edukaciju AMM.

Iz AMM je saopšteno da je održana konstitutivna sjednica Odbora za HR, trening i edukaciju AMM.

Za članove Odbora imenovani su direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci Tatjana Keković, HR direktorica u Regent Porto Montenegro Žana Zeković, menadžerka ljudskih resursa u Luštica Development Antonia Kelava, HR direktorica u kompaniji Mercator Crna Gora Sonja Rakočević, HR poslovna partnerka u kompaniji Neregelia Ivana Jovanović.

Kako je saopšteno, za članove Odbora imenovani su i direktorica ljudskih resursa u Telenoru Biljana Radusinović, direktorica Sektora za HR u M:tel-u Dragana Ratković, HR menadžerka u Televiziji Vijesti Bojana Tomić, HR menadžer Rudnika uglja Pljevlja, Emil Katana, šefica samostalne službe za ljudske resurse u Sava osiguranju, Ljiljana Mršović.

Za članove Odbora imenovani su i osnivač Centra za psihološko savjetovanje OkTA, Žarko Ivanović, generalna sekretarka u Institutu sertifikovanih računovođa Anastasija Boljević, pomoćnica direktora za obuku i razvoj kadrova u Upravi za kadrove, Jadranka Đurković, direktor operativnog sektora u kompaniji Finance Plus Dejan Boričić i osnivačica Balance to business Jelena Vuletić.

Navodi se da su za koordinaciju i saradnju Odbora sa predsjedništvom AMM-a zaduženi Slavoljub Popadić i Anđela Radosavović, članovi IO AMM-a.

Iz AMM su rekli da je za sekretara Odbora imenovan Momčilo Miketić.

Obraćajući se članovima Odbora, predsjednik AMM-a Budimir Raičković istakao da je rad AMM, između ostalog, usmjeren na razvoj liderstva i menadžerskih znanja i vještina.

Prema njegovim riječima, HR zajednica je formiranjem svog Odbora dobila kvalitetnu i osmišljenu osnovu za svoje djelovanje i organizovanje.

“Okupiti direktore sektora ljudskih resursa značajnih crnogorskih kompanija iz različitih oblasti, od turizma i hotelijerstva, bankarstva, proizvodnje, osiguranja, finansija, predstavlja priznanje kompanija koje ulažu u ovaj sektor i prepoznavanje kvaliteta i strateškog pristupa koji Asocijacija ima”, kazao je Raičković.

On je poručio da Crna Gora mora da uloži dodatne napore u razvoju ljudskih resursa u svim oblastima ekonomskog i društvenog djelovanja.

“Pred nama su mnogobrojni izazovi i HR zajednica i u privredi i u vanprivredi će imati nezaobilaznu i značajnu ulogu”, naveo je Raičković.

Kako je kazao, pored pomoći kompanijama i razmjeni iskustava stručnjaka iz oblasti HR, Odbor će imati naglašenu ulogu u pomoći i široj poslovnoj zajednici, posebno mikro, malim i srednjim preduzećima koja najčešće nemaju sredstava i nedovoljno ulažu u tu oblast svog poslovanja.

Đurović je navela da je AMM napravila krupan iskorak u organizovanju i povezivanju ljudi iz struke.

Članovi Odbora naglasili su da je formiranjem tog tijela napravljen pomak koji će uticati da se na mnogo oranizovaniji način podignu ne samo vještine rukovođenja, nego i komunikacijske i ostale vještine neophodne za savremeno poslovanje.

Kako je saopšteno, Odbor će raditi na podizanju svijesti direktora i vlasnika kompanija o značaju sektora ljudskih resursa za svaku kompaniju bez obzira na veličinu i sektor rada.

“Poseban fokus će se staviti i na pomoć kompanijama koje nemaju razvijen taj sektor, ali i sagledavanju interesovanja i potreba zaposlenih kroz oblikovanja kvalitetnih treninga i edukacija”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da na polju razvoja ljudskih resursa treba dati šansi i domaćim kompanijama i stručnjacima koje se bave tim poslom za šta u Crnoj Gori postoji potencijal.

Zaključeno je da će Odbor uz podršku AMM osnažiti i saradnju sa naučnim, prosvjetnim i obrazovnim institucijama, a sve u cilju podizanja kadrovskih potencijala bez kojih nema napretka ni na ekonomskom, ni na društvenom planu.

Bonus video: