Milatović: Iznenadićete se, sezona bolja od budžetom predviđene

Carević kazao da je uvjeren da će se Budva uz pomoć resornog ministarstva što bolje pripremiti za sezonu

19345 pregleda 591 reakcija 53 komentar(a)
Radović, Milatović i Carević, Foto: Vuk Lajović
Radović, Milatović i Carević, Foto: Vuk Lajović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović optimista je što se tiče turistčke sezone i navodi da ćemo možda biti iznenađeni na kraju , te da će „brojevi ove godine biti veći u odnosu na one koje su budžetom planirali“.

Milatović je to izjavio nakon posjete Budvi, gdje je jutros razgovarao sa gradonačelnikom Markom Carevićem, predsjednikom Skupštine opštine Krstom Radovićem i direktorom JP „Morsko dobro“ Mladenom Mikijeljom.

„Ovo je prva posjeta u nizu posjeta primorskim opštinama, u susret što boljoj realizaciji turističke sezone. Normalno da je Budva bila prva stanica, jer kao što znate Budva čini u turističkom prometu 50 odsto i zaista je u tom smislu prijestonica crnogorskog turizma. Razgovarali smo o svim stvarima koje zajednički treba da uradimo u narednom perodu, o svemu što je do sada urađeno, to može možda bolje možemo uraditi, a sve kako bi goste dočekali što spremnije ove godine i kako bi imali što bolju turističku sezonu“, kazao je Milatović nakon sastanka.

On je ponovio da posljednjih dana imamo dobar trend kada je u pitanju epidemiološka situacija.

„Imamo dobre naznake kada je u pitanju uspostavljanje direktnog avio-saobraćaja između Rusije i Crne Gore. Paket podrške koji usvojila Vlada za prvi kvartal, paket podrške za drugi kvartal koji je u procesu pripreme. Razgovarali smo i sa jednim paketom podrške koji trenutno lokalna uprava priprema , koje su to mjere koje možemo zajedno da upotpunimo. U svakom slučaju zadovoljan sam ovim razgovorom."

Gradonačelnik Budve Marko Carević uvjeren je da će se Budva uz pomoć resornog ministarstva što bolje pripremiti za sezonu.

„Čast nam je zadovoljstvo što nas je posjetio ministar ekonomije i ovo je prvi put od kada je formirana nova vlast da u Budvi imamo predstavnika Vlade . Pred nama je turistička sezona, znate i sami kroz šta sve smo prošli i zahvalan sam ministru jer jedino uz timski rad i dogovor možemo ovu turističku sezonu da dočekamo što spreminiji. Uvjeren sa da ćemo imati uspješnu saradnju“, kazao je Carević.

milatović bd
foto: Vuk Lajović

Ističući da cijeni što je Milatović prvo posjetio Budvu, šef parlamenta Krsto Radović naveo je da je bio konstruktivan razgovor.

„Cijenim napore i rad Ministarstva ekonomskog razvoja kako bi se ova sezona pripemila. Mi smo danas dali dodatne inpute kako bi se to na još kvalitetniji način uradilo. U svakom slučaju očekujemo jedno ljepše vrijeme i da će Budva imati dorbu saradnju sa državnim organima“, naglasio ej Radović.

Ubrzo smjene Odbora direktora Budvanske rivijere, HTP Miločer i Sveti Stefan hoteli

Upitan kada će Ministarstvo ekonomskog razvoja pokrenuti smjene odbora direktora i rukovodstva u tri hotelske države kompanije - HG„ Budvanska rivijera“, HTP Miločer i Sveti Stefan hoteli AD, gdje i dalje sjede kadrovi DPS i SD , Milatović je kazao da ne bi to komentarisao.

„Ono što trenutno radi Ministarstvo je procedura koja naravno treba da se ispoštuje kako bi došlo do promjena u upravnim odborima svih kompanija ne samo ovih. Mi na tome radimo i mislim da ćemo vrlo brzo vidjeti određene promjene kada su u pitanju promjene u Odborima direktora i u Budvanskoj rivijeri i u ostalim državnim preduzećima koje funkcioneišu u opštini Budva“, kazao je Milatović

Zamoljen da odgovori da li se na sastanku razgovoralo o inicijativi JP „Morsko dobro“ o raskidu ugovora o zakupu Luke Budva, Milatović je kazao da je i o tome bilo riječi.

„To je spomenuto, sastanku je prisustvovao i direktor Morskog dobra, upoznat sma sa određenim informacijama. Razgovarali smo o raznim aspektima, i o ugovoru koji je prethodno postojao i o nekim narednim koracima, koje će u tom smislu Morsko dobro da preduzme. Kao ministar sam upoznat u svakom slučaju, jednim razgovorom između organan lokalne uprave, državne vlasti, državnih preduzeća će se vjerovatno doći do najboljeg rješenje, prije svega u interesu građana Crne Gore, a prije svega interesu građana i privrednika Budve. Mislim da pokazujemo jednu zrelost, da kroz razgovor, sagledavanje situacije iz različitih okvira dođemo da najboljih rješenja, pa i kada je u pitanju Luka Budva“, kazao je Milatović.

Bonus video: