Montenegro erlajns izgubio još jedan spor: Dužni 10 miliona eura Kontroli

Ovo je za mjesec treća prvostepena presuda suda u korist SMATSA, a protiv MA.
86 pregleda 3 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2017. 07:37h

Privredni sud usvojio je i treću tužbu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), za mjesec, protiv domaće avio-kompanije Montenegro erlajns (MA) koja je ovom presudom dužna da plati 410,7 hiljada eura, potvrđeno je juče “Vijestima” iz izvora bliskih ovom sudu.

Presudu je donijela sudija Borjanka Zogović.

Glavnica duga avio-kompanije u ovom sporu je oko 239 hiljada eura, a preostali dio oko 171 hiljadu eura predstavljaju do sada obračunate kamate. To nije konačan iznos duga, jer će se kamate na glavnicu dodatno obračunavati do pravosnažnosti presude.

To je za mjesec treća prvostepena presuda suda u korist SMATSA, a protiv MA.

“Vijesti” su prošle sedmice objavile da je isti sud najprije donio presudu u korist SMATSA na vrijednost spora od oko 7,4 miliona, a potom i drugu presudu kojom kontrola letenja potražuje ukupno oko 2,07 miliona eura.

Dužnik MA je po osnovu glavnice duga u prvoj prvostepenoj presudi dužan 4.923.922 eura plus 2.464.974 eura za kamate, a u drugoj presudi oko 1,75 miliona eura na ime glavnice i 324, 2 hiljade eura za dosadašnje kamate, koje se dodatno obračunavaju na glavnicu počev od 30. septembra ove godine. Prve dvije prvostepene presude donijela je sudija Milica Popović.

Ukoliko ove tri prvostepene presude Privrednog suda postanu pravosnažne, MA će imati dospjeli dug za prinudnu naplatu u iznosu od oko 10 miliona eura.

Iz MA su saopštili da su „u toku pregovori u pravcu postizanja Sporazuma o vansudskom poravnanju”

Bonus video: