odluka vlade

Ljesar i Tošanić Radunović novi članovi Odbora direktora "ToMontenegra"

Oni će zamijeniti Milovana Milića i Nebojšu Vuksanovića, koji su podnijeli ostavke na te funkcije par mjeseci nakon imenovanja

8737 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada je imenovala Pavla Ljesara i Anu Tošanić Radunović za nove članove Odbora direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro.

Oni će zamijeniti Milovana Milića i Nebojšu Vuksanovića, koji su podnijeli ostavke na te funkcije par mjeseci nakon imenovanja.

Kako se navodi u obrazloženju ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, Ljesar je specijalista nautičkog turizama i upravljanja marinama i ima dugogodišnje iskustvo u avijaciji.

Tošanić Radunović je diplomirana ekonomistkinja koja ima iskustvo u radu u reviziji jugoslovenskih banaka i preduzeća različitih branši.

Članica je timova koji su radili reviziju budžeta Crne Gore i finansijskih izvještaja više preduzeća i banaka - NIS Srbija, Aerodromi Srbije, Telekom Srbija, Kapital i Čačanska banka.

Nova avio-kompanija osnovana je krajem prošle godine. Ubrzo zatim, kontituisan je Odbor direktor i izabran izvršni direktor.

Kompanija je kupila dva aviona i najavila da bi sa letovima trebalo da počne na ljeto.

Preporučujemo za Vas