Vlada da bude nosilac radikalnog zaokreta u Crnoj Gori

Predstavnici USSCG, SSCG i UPCG nastavili dijalog, započet tokom marta, na izradi zajedničke platforme, koja će sadržati preporuke socijalnih partnera za oporavak crnogorske privrede i očuvanje radnih mjesta

1232 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnoj Gori je potreban radikalni zaokret u ekonomskom, socijalnom, poreskom, ekološkom i drugom pogledu, čiji glavni nosilac treba da bude novokonstituisana Vlada, ocijenili su predstavnici socijalnih partnera.

Predstavnici Unije slobodnih sindikata (USSCG), Saveza sindikata (SSCG) i Unije polodavaca (UPCG) danas su na sastanku nastavili dijalog, započet tokom marta, na izradi zajedničke platforme, koja će sadržati preporuke socijalnih partnera za oporavak crnogorske privrede i očuvanje radnih mjesta.

Usvajanje platforme se očekuje do kraja aprila.

„Na sastanku su razmatrane konkretne mjere i preporuke koje bi, prema mišljenju socijalnih partnera, trebalo da budu primijenjene u narednom periodu, kroz modele direktne i indirektne podrške Vlade u cilju opstanka privrede i očuvanja radnih mjesta“, navodi se u saopštenju USSCG.

Kada su u pitanju dalje aktivnosti na planu očuvanja života i zdravlja građana, socijalni partneri, kako se dodaje, nastoje da iz svog ugla daju puni doprinos zaštiti javnog zdravlja.

Oni su pozvali nadležne institucije da ulože dodatne napore na intenziviranju procesa imunizacije od koronavirusa.

„Samo na taj način stvoriće se pretpostavke za sticanje kolektivnog imuniteta kao preduslova zaštite života i zdravlja građana, brži oporavak ekonomije i rasterećenje zdravstvenog sistema, ali i mogućnosti da ova turistička sezona ne doživi krah“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: