Milatović: Nismo u mogućnosti da napravimo grešku kada je u pitanju realizacija turističke sezone

„Pored turizma, razgovarali smo o temama važnim za dugoročni oporavak ekonomske aktivnosti u Crnoj Gori i o problemima koji postoje u dijelu sive ekonomije. O programima podrške sa nivoa lokalne i centralne vlasti, kada je u pitanju unapređenje preduzetništva kao glavnog zamajca ekonomskog razvoja u zemlji”, zaključio je Milatović

14673 pregleda 5 komentar(a)
Milatović i Raičević, Foto: Mediabiro
Milatović i Raičević, Foto: Mediabiro

Vlada nije u mogućnosti da napravi bilo kakvu grešku kada je u pitanju što bolja realizacija predstojeće turističke sezone, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je danas posjetio Bar, gdje je razgovarao sa predsjednikom te opštine Dušanom Raičevićem.

Milatović je sa Raičevićem razgovarao o izazovima koji predstoje kada je u pitanju što bolja realizacija predstojeće turističke sezone.

„U odnosu na stvari koje su se dešavale prošle sezone, mi nijesmo u mogućnosti da napravimo bilo kakvu grešku kada je u pitanju što bolja realizacija predstojeće turističke sezone”, kazao je Milatović, prenosi agencija Mediabiro.

On je kazao da ga raduje brojka da je trenutno broj turista u Baru na nivou 50 odsto, onoga što je bilo u istom periodu 2019. godine.

Milatović je poručio da se nada da će, u narednom periodu, turistički promet doći na nivo koji je Vlada predvidjela za cjelokupnu godinu, odnosno, 60-65 odsto od 2019. godine.

„Pored turizma, razgovarali smo o temama važnim za dugoročni oporavak ekonomske aktivnosti u Crnoj Gori i o problemima koji postoje u dijelu sive ekonomije. O programima podrške sa nivoa lokalne i centralne vlasti, kada je u pitanju unapređenje preduzetništva kao glavnog zamajca ekonomskog razvoja u zemlji”, zaključio je Miltović.

Raičević je rekao da aktivnosti koje se sprovode sa nivoa lokalne turističke organizacije i službi Opštine treba da daju mnogo značajniji rezultat i bolju turističku sezonu koja će rezultirati boljim turističkim prometom.

On je dodao da je upoznao Milatovića sa svim aktivnostima koje lokalna uprava sprovodi sa ciljem poboljšanja infrastrukture koja služi u svrhu turizma i turističke ponude.

“Upoznao sam ga i sa značajnim infrastrukturnim projektima koji se realizuju od strane privatnih kompanija, koje će u konačnici dovesti do toga da Bar kao turistički centar bude prepoznat, ne samo u zemljama regiona, već šire”, kazao je Raičević.

On je dodao da je ovo samo početak zajedničke saradnje koja će se, kako je naveo, ogledati u dobroj komunikaciji i zajedničkom djelovanju.

„To treba da dovede do toga da turistička privreda ove godine osjeti sve benifite koje je osjetila 2019. godine i da potvrdimo da ova godina može biti godina oporavka privrede”, istakao je Raičević.

Bonus video: