NVO "Ugostitelji Crne Gore":

"Nezadovoljni smo mjerama, ne vidimo logiku zbog čega muzika uživo ne bi počela prije 18 sati"

"Raduje nas svakodnevno poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji i ublažavanje mjera ali ono što smo danas čuli, a tiče se našeg sektora je neprihvatljivo za nas"

4834 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) "Ugostitelji Crne Gore” nije zadovoljna danas predstavljenim mjerama u borbi protiv koronavirusa, a koje se tiču sektora ugostiteljstva, saopšteno je iz te NVO.

"Raduje nas svakodnevno poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji i ublažavanje mjera ali ono što smo danas čuli, a tiče se našeg sektora je neprihvatljivo za nas. Mjera kojom nam se dozvoljava živa muzika u baštama u periodu od 18 do 21 sat je prilično čudna. Ako nam je radno vrijeme dozvoljeno do 23 sata interesuje nas šta se to može desiti u periodu od dva sata što bi moglo negativno uticati na epidemiološku situaciju. Ne vidimo ni logiku zbog čega muzika uživo ne bi počela ranije, nego tek od 18 sati, osim ako je nakon tog perioda manji rizik od širenja infekcije", ističe se u saopštenju NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Oni su dodali da smatraju da su se stekli uslovi da im se omogući emitovanje muzike korištenjem elektro-akustične opreme, pojačala i zvučnika.

"Vjerujemo da će se uskoro poboljšati epidemiološka situacija i u onim opštinama gdje je trenutno ograničen rad ugostiteljskim objektima te da će naše kolege uskoro početi sa redovnim aktivnostima. Obzirom da je broj trenutno aktivnih slučajeva korona virusa manji od tri hiljade nejasno je zašto je i dalje na snazi zabrana medjugradaskog saobraćaja u danima vikenda", kazali su iz NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Oni su apelovali na sve svoje članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa koronavirusom.

"Ovom prilikom pozivamo sve naše članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila prijave@mek.gov.me kako bi proces vakcinacije nastavili", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas