Radnici Plantaža: Vuković je dio bivše uprave koja je oštetila kompaniju

Vuković je bio direktor Sektora za opšte i pravne poslove od 01.10. 2018. god. izabran u vrijeme mandata Verice Maraš i Odbora direktora na čelu sa Veselinom Vukotićem i aktivni saučesnik u donošenju poslovnih i pravnih odluka od kojih su mnoge bile na štetu kompanije i radnika, navedeno je u odgovoru grupe koju podržava 280 zaposlenih

16380 pregleda 60 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Povodom teksta "Vuković: Traže smjenu jer uvodim red" izvršnog direktora Plantaža Miroslava Vukovića, reagovala je grupa radnika koja je pokrenula peticiju za njegovu smjenu sa potpisima 280 radnika, navodeći da žele da demantuju više neistina izrečenih u njegovom odgovoru.

"Sadašnji izvršni direktor Miroslav Vuković nije personifikacija „nove uprave”, već direktor Sektora za opšte i pravne poslove od 01.10. 2018. god. izabran u vrijeme mandata Verice Maraš i Odbora direktora na čelu sa Veselinom Vukotićem i aktivni saučesnik u donošenju poslovnih i pravnih odluka od kojih su mnoge bile na štetu kompanije i radnika, pa bi trebalo biti bespredmetno javnosti objašnjavati da aktuelni menadžment nije novi menadžment.

Opštepoznato je da mu je glavna preporuka za zaposlenje i munjevito napredovanje bio kumovsko-prijateljski odnos sa komercijalnim direktorom Veselinom Đurišićem, kao i da je aktuelni Sekretar Društva i desna ruka i prethodne izvršne direktorice i sadašnjeg izvršnog direktora, g-đa Rajka Pejović, dugogodišnji agitator DPS-a. Čusmo da se sada g-din Vuković takvih relacija i preporuka gnuša, pa smatramo da bi novostečene moralne vrijednosti trebao usmjeriti prvo prema sebi i najbližim saradnicima, a kao veliki reformator, kakav se predstavlja, vjerovatno ih je trebao već i smijeniti.

S obzirom da izvršni direktor Vuković sebe naziva dobrim domaćinom koji će čuvati imovinu kompanije i akcionara, pitamo se zašto je kao nekadašnji član familije tj. menadžmenta Plantaža i sadašnji izvršni direktor rasipao taj isti novac, zaključivao štetne ugovore, potpisao sumnjivo vansudsko poravnanje sa firmom OMP, angažovao respektabilne i skupe advokatske kancelarije za već izgubljene sudske sporove i raznorazne konsultante čiji broj svakim danom sve više raste.

Da bi se minimizirao i umanjio značaj broja radnika koji su potpisali inicijativu, saopšteva se procenat od ukupnog broja radnika. Činjenica je da je 30% od ukupnog broja radnika upravljački kadar, pa je procenat broja potpisnika inicijative znatno veći nego što Vuković saopštava.

Svjesni smo gnijeva javnosti zbog velikih plata u Plantažama i razumijemo ga, ali ako izuzmemo astronomske plate menadžmenta koje ´pumpaju´ prosjek, prosječna plata radnika izvršilaca je godinama ispod državnog prosjeka.

Povezani članci

27. April 2021.

Vuković: Traže smjenu jer uvodim red

Pitamo se kojim novcem g-din Vuković plaća advokatsku kancelariju koja je angažovana na obaranju Kolektivnog ugovora pred Ustavnim sudom i da li je to najveći doprinos koji će kao pravnik dati našoj kompaniji. Radnici teškim i mukotrpnim radom zarađuju novac koji Vuković troši na sudske sporove protiv tih istih radnika. Vuković je dozvolio sebi nešto što nikome ne bi ni palo na pamet, optužio je radnike da atakuju na imovinu, a da je on kao direktor brani. U Crnoj Gori su radnici uvijek branili imovinu firmi od nesavjesnih i bahatih direktora. Nadamo se da ćemo mi biti u tome uspješni.

Čusmo od g-dina Vukovića i da ova grupa radnika ima nalogodavca i organizatora, a jedini organizator je on sam koji nas je ujedinio da se borimo protiv njega, a za dobro ove kompanije, akcionara i svih zaposlenih. Svaki zaposleni koji je potpisao inicijativu ili dao saglasnost za potpis, to je učinio dobrovoljno, bez ičijeg pritiska, „potkupljen” jedino željom da se stane na kraj bahataosti koju Vuković i njegova svita manifestuju svakodnevno na raznorazne načine. Hvala Vukoviću što je ujedinio radnike bez obzira na stručnu spremu, profesiju i ostale razlike.

Nakon novonastalih promjena vjerovali smo da je naša borba okončana i nismo očekivali da ćemo inicijativama morati opet skretati pažnju na neke potpuno očigledne stvari", navedeno je u reagovanju kojeg potpisuju predstavnici ove grupe od 280 radnika Mirko Marković, Miodrag Otašević, Dalibor Jaćimović, Suzana Brković, Danka Drakić Krstović, Biljana Minić, Slobodan Joličić i Radivoje Čampar.

Bonus video: