Najava štrajka u Aerodromima pred istragu o malverzacijama bivšeg menadžmenta?

Državni sekretar u Ministarstvu Zoran Radunović traži informacije i o paljenju poslovne dokumentacije Aerodroma u Tivtu

51025 pregleda 217 reakcija 57 komentar(a)
Sa spaljivanja dijela dokumentacije, Foto: Čitalac Vijesti
Sa spaljivanja dijela dokumentacije, Foto: Čitalac Vijesti

Ministarstvo kapitalnih investicija već danima pokušava od v.d. izvršne direktorice Aerodroma Crne Gore da dobije dokumentaciju koja se odnosi na moguće propuste bivšeg menadžmenta, partijska zapošljavanja i nepotizam, kao i slučaj paljenje poslovne dokumentacije Aerodroma u Tivtu.

Državni sekretar u Ministarstvu Zoran Radunović jutros je, prema informacijama "Vijesti" tražio hitno izjašnjenje v.d.direktorice u ostavci Ane Lončarević Badnjar kao i dostavljenje dokumentacije koju ranije nije dostavila.

Direktorica je prije dva dana podnijela ostavku navodeći da to radi jer Ministarstvo nije prihvatilo da se iz budžeta plati bivši duga Montenegro erlajnsa, kojeg su na sudu dobili Aerodromi. Takođe, iz menadžmenta Aerodroma i sindikata kompanije najavljen je štrajk pred početak turističke sezone.

Radunović je juče od direktorice u ostavci zatražio da im se hitno dostave kopije ugovora o radu zaposlenih radnika u periodu, od 1.januara 2017.godine do 1.januara 2020. godine, sa prikrivanjem ličnih podataka o datumu rođena i broju bankarskog računa, ali ne i sa prikrivanjem ličnog imena, obrazovnog profila i radnog mjesta zaposlenih.

Zatraženi su i svi ugovori o angažovanju pravnih punomoćnika za zastupanje ACG, od početka 2017.godine do danas, sa detaljnim pregledom isplata (po ispostavljenim fakturama) ugovorenih usluga i hronologijom svih zaključenih ugovora.

Zatraženo je i izjašnjenje v.d. direktorice u ostavci Ane Lončarević Badnjar o tome zašto je odgovarajući na prethodni zahtjev MKI od 15.04.2021.dostavila samo posljednji Ugovor o pružanju advokatskih usluga zaključen sa advokatom Miloradom Janjevićem (od 30.03.2021), ali ne i prethodno tražene ugovore sa istim advokatom i drugim advokatom Veliborom Markovićem.

Od nje se traže i odgovori u vezi sumnji da se u dužem vremenskom periodu, a posebno nakon 30. avgusta prošle godine, uništavala dokumentacija većinom na osnovu usmenih naloga šefa bezbjednosti Boška Lukovića.

Ministarstvo traži i da se navedu imena svih odgovornih službenika u Podgorici i Tivtu, kao i šefova bezbjednosti, koji su prema raspoloživim podacima, od 30. avgusta prošle godine do danas, rukovodili aktivnostima i spaljivali dokumentaciju ACG.

Ministarstvo od direktorice u ostavci traži i izjašnjenje o sastancima sa bivšim menadžmentom, kao i ko je pratio i snimao od predstavnika menadžmenta, kao i da se izjasni o "nemilom događaju" kojeg je imala sa bivšim pomoćnikom direktora Predragom Hajdukovićem prošle sedmice.

Povezani članci

28. April 2021.

Sindikat Aerodroma spreman i na štrajk

Bonus video: