Orlandić: Sredstva za plate na poslovnom računu, izbor Jovovića nezakonit

"Ovom prilikom Vam se zahvaljujem što ste nam odali priznanje na urađenom poslu koji smo započeli prvih dana januara ove godine i koji smo pri kraju da završimo, jer je sad, Vaš posao da to i naplatite"

13630 pregleda 19 komentar(a)
Orlandić, Foto: Savo Prelević
Orlandić, Foto: Savo Prelević

Bivši direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić tvrdi da je Ognjen Jovović nezakonito imenovan za vršioca dužnosti direktora Aerodroma Crne Gore.

Orlandić je naveo da Jovović nije u radnom odnosu u tom preduzeću, što Zakon nalaže kad se postavlja v.d. rukovodilac.

"Da takvo postupanje postaje poslovna praksa, pokazuje i način na koji ste već angažovali nepoznata lica da budu u posjedu poslovne dokumentacije jednog od najznačajnijih privrednih društava u zemlji. Možda je najbolje da kontrola procedure Vašeg imenovanja bude njihov prvi radni zadatak, a vjerujem da će javnost narednih dana postaviti pitanja na tu temu i da ćete imati isto toliko "ozbiljne" odgovore kao i prilikom priče o isplati zarada", naveo je Orlandić.

Dodao je da Jovović finansijska sredstva za isplatu zarada zaposlenima nije morao "nigdje da traži osim na poslovnom računu Aerodroma Crne Gore".

"Gdje se inače i nalaze. Kao što Vam je tačna priča o pustošenju i beznađu koje ste zatekli na Aerodromu, tako Vam je tačna i priča oko obezbijeđivanja zarada. Uvaženi gospodine Jovović, kažete da je "priznanje potraživanja od 9,4 miliona eura nesporno" i da želite da "do njegove naplate" dođete dogovorom, a ne "prijetnjama izvršiteljima svom osnivaču Državi".

Orlandić u saopštenju navodi da je više puta pozivao ministre kapitalnih investicija i ministra finansija i socijalnog staranja "na dogovor i to dopisima".

"Dakle, ovom prilikom Vam se zahvaljujem što ste nam odali priznanje na urađenom poslu koji smo započeli prvih dana januara ove godine i koji smo pri kraju da završimo, jer je sad, Vaš posao da to i naplatite. Interesantno je da s ponosom iznosite da su potraživanja nesporna, a da sam ja upravo zbog nastojanja da se naplate ta potraživanja koja su radnici Aerodroma zaradili, nedavno označen kao nelojalan Državi. Ali, o politici ćemo nekom drugom prilikom. Takođe, nemojte zaboraviti da se pohvalite i s onih tri miliona eura koje Vam je bivši menadžment obezbijedio u okviru krivičnog postupka protiv Atlas banke, i koje Vam se nalaze u trezoru Centralne banke Crne Gore", naveo je Orlandić.

Bonus video: