Liješević: U Budvi tokom praznika 6.000 turista

"Jedan dio hotela otvara vrata tokom ovih praznika. Hotelijeri su najavili da će se akcije vezane za dane praznika nastaviti tokom maja i juna”, rekla je Liješević

9422 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Budvu će za uskršnje i prvomajske praznike, prema podacima koje su budvanskoj Turističkoj organizaciji (TO) proslijedili hotelijeri, izdavaoci privatnog smještaja i ugostitelji, posjetiti oko šest hiljada turista.

Iz TO su kazali da je to velika razlika u odnosu na podatak da je u prošloj sedmici u Budvi boravilo dvije hiljade gostiju.

Direktorica TO Budva, Maja Liješević, kazala je Mediabirou da će 4,5 hiljada gostiju biti smješteno u hotelima.

"Jedan dio hotela otvara vrata tokom ovih praznika. Hotelijeri su najavili da će se akcije vezane za dane praznika nastaviti tokom maja i juna”, rekla je Liješević.

Ona je dodala da su cijene na nivou prošlogodišnjih.

"Znamo da je prošle godine došlo do značajnog korigovanja cijena u hotelskom i privatnom smještaju i kada su u pitanju ugostitelji. Mislim da do sada nikada nije bio slučaj da se u hotelima sa tri zvjezdice može naći polupansion po cijeni od 23 eura pa naviše, u onima sa četiri zvjezdice 32 eura, dok u hotelima sa pet zvjezdica postoje promotivne akcije, gdje bračni par sa dvoje male djece može boraviti za 90 eura. To su cijene za maj i jun”, saopštila je Liješević.

Crnogorska turistička privreda fokusira se na tržište regiona i ruskog govornog područja. Sredinom maja u Ukrajini trebalo da se održi sajam, koji će biti dodatni impuls tom tržištu.

“Svakako da je važna i avio-povezanost za koju očekujemo da u narednim danima bude bolja nego što je sada”, rekla je Liješević.

TO Budva je počela promotivnu kampanju u regionu, s fokusom na tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH). Kampanja podrazumijeva organizovani dolazak predstavnika medija i zainteresovanih turističkih agencija iz BiH i Srbije, ali i obilazak većih gradova regiona.

Liješević smatra da je za sezonu presudno da Crna Gora i dalje bude travel-safe destinacija.

“Vjerujemo da ćemo taj epitet zadržati. Svako od nas tokom sezone treba da bude odgovoran u smislu pošovanja mjere, jer nepažnja pojedinca može da čitav grad ili država da dovede u problem”, navela je Liješević.

Ona je dodala da je optimistična po pitanju predstojeće sezone, jer postoji veliko interesovanje.

“Otvorene su granice i imamo razloga da budemo optimistični kako bismo ostvarili ove godine promet koji nam je prošle itekako falio”, zaključila je Liješević.

Bonus video: