"DAĆEMO PUNI DOPRINOS DA DO TOGA DOĐE"

Konjević: Borba za dostojanstven život svakog građanina mora postati središnja tema društva

"Socijaldemokratska partija, kao najstarija ljevičarska partija na političkoj sceni Crne Gore, se u proteklih godinu dana trudila da problemi i izazovi sa kojim se suočavaju svi građani naše zemlje budu u fokusu našeg društva i političke scene"

5831 pregleda 44 reakcija 41 komentar(a)
Konjević, Foto: SDP
Konjević, Foto: SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević uputio je prvomajsku čestitku građanima Crne Gore.

"Praznici poput Dana rada uvijek su dobra prilika da se podsjetimo što smo zajedno, kao društvo, političke partije ili pojedinci uradili da onima koji stvaraju u našoj zemlji svakodnevni život bude kvalitetniji, da imaju bezbrižnu mladost i sigurnu starost. Socijaldemokratska partija, kao najstarija ljevičarska partija na političkoj sceni Crne Gore, se u proteklih godinu dana trudila da problemi i izazovi sa kojim se suočavaju svi građani naše zemlje budu u fokusu našeg društva i političke scene", naveo je Konjević.

Nažalost, kako je dodao, neke druge teme su postale dominante, ali je SDP, istakao je, istrajao da kroz javno djelovanje i kroz zakonodavnu aktivnostu doprinesemo da se usvoji nekoliko bitnih zakonskih rješenja.

"U protekloj godini je poslije snažne kampanje koju smo vodili usvojen inovirani Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojim su značajno poboljšani uslovi za buduće i sadašnje penzionere, a povećana je i minimalna penzija. Takođe, snažno smo se borili za povećanje minimalne plate i predstavlja nam zadovoljstvo što će se i to ostvariti za par mjeseci. Nažalost nije bilo političke volje da se ostali zakonski akti koje smo predlagali usvoje, ali će SDP insistirati na paketu od 12 reformsko-socijalnih zakona koji su u skupštinskoj proceduri, kako bi se smanjili porezi i doprinosi na plate, povećala primanja zdravstvenih radnika, smanjile akcize na gorivo i stopa PDV na struju i pomogla mala i srednja preduzeća".

Borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gora, kako je naveo Konjević, mora postati središnja tema društva.

"SDP će kao i do sada dati puni doprinos da do toga dođe. Naša partija će, kao i do sad, ostati pouzdan partner sindikatima i radničkim udruženjima u borbi za njihova prava. Zbog toga svim građanima Crne Gore, s poštovanjem i iskreno, u ime Socijaldemorkatske partije i svoje lično želim srećan Prvi maj", naveo je Konjević

Preporučujemo za Vas