Akcija traje od 1. maja do 30. juna

EPCG: Povoljni uslovi otplate duga za privrednike

Iz EPCG su objasnili da se u akciju mogu uključiti sva preduzeća koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima

3868 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Elektroprivreda (EPCG) je, imajući u vidu izazovni ekonomski položaj u kojem su se našla crnogorska preduzeća zbog pandemije, donijela odluku da produži akciju Za čist račun 2 i pomogne privrednicima u prevazilaženju izazova koji su pred njima.

"Ova akcija omogućava svim potrošačima iz kategorije ostala potrošnja da 30 odsto duga po osnovu utrošene eletrične energije otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka sporazuma, preduzeća nastavljaju otplatu preostalog duga potpisivanjem novog sporazuma”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su objasnili da se u akciju mogu uključiti sva preduzeća koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima.

Akcija traje od 1. maja do 30. juna.

"Potpisivanjem sporazuma preduzeća ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata, izmire 30 odsto duga”, rekli su iz EPCG.

Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun.

"Druga povoljnost za preduzeća koja odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug”, precizirali su iz EPCG.

Takođe, dok se poštuje sporazum, preduzeća su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate.

"Preduzeća koja imaju aktivne sporazume iz prethodnog perioda (klasični protokol ili protokol iz akcije 5 za 5) mogu iste reprogramirati po novom modelu”, dodaje se u saopštenju.

Iz EPCG su pozvali kompanije sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku.

"Sve informacije mogu se dobiti u jedinicama lokalnog Snabdijevanja, besplatnim pozivom na broj 19100, na web portalu www.epcg.com ili putem Facebook stranice”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas