65.000 EURA BUDŽETSKIH SUBVENCIJA

Podrška lokalne uprave Tivta poljoprivredi, ruralnom turizmu i ženskom preduzetništvu

"Zaintersovani mogu ostvariti i podršku za izradu projektne dokumentacije za turistički objekat u ruralnom području.“- precizirali su iz lokalne uprave 

2707 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat uskoro će objaviti javne pozive za podršku poljoprivredi, ruralnom turizmu i ženskom preduzetništvu.

Stoga su iz lokalne uprave pozvali zainteresovane građane da blagovremeno pripreme potrebnu dokumentaciju i napomenuli da će ove godine subvencije iz gradske kase za ove tri vrste privrednih djeltnosti biti značajno veće nego u ranijem periodu.

Naime, budžetska sredstva opredijeljena za podršku ruralnom turizmu i poljoprivredi za 2021. godinu iznose 45.000 eura, što je gotovo duplo veći iznos u odnosu na sredstva iz 2020. godine kada je za te svrhe bilo izdvojeno 23.000 eura.

„Ruralni turizam i poljoprivreda važan su segment turizma, a opredjeljenje lokalne uprave jeste unapređenje ovih oblasti, pa je samim tim uvećana i budžetska stavka koja se odnosi na ovu vrstu podrške privredi. Kroz javne pozive zainteresovani građani mogu konkurisati za nabavku opreme, mašina i sredstava za poljoprivrednu proizvodnju, opremanje apartmana, uređenje dvorišta u okviru domaćinastva koja se bave uslugom smještaja turista u ruralnom području... Zaintersovani mogu ostvariti i podršku za izradu projektne dokumentacije za turistički objekat u ruralnom području.“- precizirali su iz lokalne uprave Tivta.

Za podršku ženskom preduzetništvu u 2021. godini aktuena tivatska NP-BF-GB gradska uprava opredijelila je redstva u iznosu od 20.000 eura. Bivša lokalna DPS-SD-HGI vlast je za tu namjenu u budžetu za prošlu giodinu bila izdvojila četiri puta manje, odnosno ukupno samo 5.000 eura.

„Cilj pružanja podrške ženskom preduzetništvu jeste da žene preduzetnice lakše dođu do početnog kapitala za osnivanje ili unapređenje već postojećeg biznisa. Korisnici pomenutih sredstava mogu biti fizička i pravna lica registrovana za obavljanje određenih djelatnosti u skladu sa zakonom.“- poručili su iz Opštine Tivat.

Preporučujemo za Vas