Strateks grupa: Nakon mnogo iznevjerenih dogovora vrijeme je da se povučemo

Nakon prodaje akcija MK grupa je postala najveći manjinski vlasnik akcija Budvanske rivijera sa 28,7 odsto

6757 pregleda 96 reakcija 8 komentar(a)
Emilfarb, Foto: Vuk Lajović
Emilfarb, Foto: Vuk Lajović

Investitor i vlasnik Strateks grupe Nil Emilfarb kazao je "Vijestima" nakon prodaje 1.235.533 akcija hotelske grupacije Budvanska rivijera MK grupi za 7.919.766,53 eura da je došlo vrijeme da se ta Strateks nakon mnogo neiznevjerenih dogovora, rokova i neisplaćenih dividendi povuče.

"Nakon šest dugih godina i vjere u projekat i viziju HG Budvanska Rivijera, Stratex je odlučio da je vrijeme da se povuče. Uvjereni smo da je nakon mnogo iznevjerenih dogovora, rokova i neisplaćenih dividendi jedini put ka uspjehu - realizacija sopstevnih projekata, koji nisu uslovljeni odlukama Vlada i politike. Nakon projekta Dukley Gardens koji sa ponosom nastavljamo da razvijamo, ljetnju sezonu započinjemo sa projektom i brendom Nikki beach. Ova saradnja sa reprezentativnim američkim brendom predstavlja novo poglavlje u našem poslovanju uz nadu da će neki novi investitori u budućnosti nailaziti na veće razumijevanje i bolju biznis atmosferu", kazao je Emilfarb.

Nakon prodaje akcija MK grupa je postala najveći manjinski vlasnik akcija Budvanske rivijera sa 28,7 odsto. Vlada Crne Gore posjeduje 41,64 odsto akcija u HG Budvanska rivijera, Fond PIO 12,82 odsto, Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto uz još nekoliko manjinskih akcionara.

Bonus video: