Đukanović: Mogućnost produbljivanja ekonomske saradnje sa Srbijom, akcenat na energetici

Đukanović je tom prilikom istakao kompatibilnost energetskih sistema Srbije i Crne Gore i značaj regionalnog povezivanja sistema, vodeći računa o energetskoj bezbjednosti

8877 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Đukanović i Selaković, Foto: EPCG
Đukanović i Selaković, Foto: EPCG

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem o mogućnosti produbljivanja ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore, sa posebnim akcentom na oblast energetike, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Đukanović je tom prilikom istakao kompatibilnost energetskih sistema Srbije i Crne Gore i značaj regionalnog povezivanja sistema, vodeći računa o energetskoj bezbjednosti.

Đukanović i Selaković
foto: EPCG

"Sagovornici su se posebno osvrnuli na potrebu zajedničkog planiranja i investiranja u obnovljive izvore energije, istakavši važnost zajedničkog i koordiniranog djelovanja na temeljima Zelene agende za Zapadni Balkan, koja je utvrđena u okviru Berlinskog procesa", navodi se u saopštenju EPCG.

Đukanović se tokom svoje višednevne posjete Beogradu sastao sa članovima Vlade Srbije, rukovodstvom Elektroprivrede Srbije i Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi"

Bonus video: