Stijović u Nikšiću: Najavio otvaranja kuće poljoprivrede, mjere u vezi otkupa viška poljoprivrednih proizvoda

"Samo posvećenim radom, zajedničkim djelovanjem i osmišljenom strategijom mogu se postići značajniji rezultati u oblasti poljoprivrede, čemu će se težiti u narednom periodu", poručili su Stijović i Kovačević

3790 pregleda 5 komentar(a)
Kovačević i Stijović, Foto: Opština Nikšić
Kovačević i Stijović, Foto: Opština Nikšić

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović boravio je danas u prvoj radnoj posjeti Opštini Nikšić i najavio otvaranja kuće poljoprivrede u gradu pod Trebjesom, kao i konkretne mjere u vezi otkupa viška poljoprivrednih proizvoda.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine, Markom Kovačevićem, razgovarano je o mjerama u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede koje bi imale za cilj unapređenje pomenute grane.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Opština Nikšić

Kovačević je istakao da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti poljoprivredi, razvoju porodičnih gazdinstava i farmi, kao i preradi poljoprivrednih proizvoda.

Upoznao je ministra sa izdvajanjima iz budžeta Opštine Nikšić za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednim proizvođačima. To izdvajanje za 2021. godinu iznosiće oko 630.000 eura.

"Samo posvećenim radom, zajedničkim djelovanjem i osmišljenom strategijom mogu se postići značajniji rezultati u oblasti poljoprivrede, čemu će se težiti u narednom periodu", poručili su Stijović i Kovačević.

Stijović i Kovačević sastali su se sa predstavnicima Sportsko ribolovnog društva „Nikšić“ i Elektroprivrede Crne Gore, kako bi razmotrili pitanje poribljavanja jezera.

Bonus video: