Uprava prihoda naplaćuje pola miliona poreskog duga Fudbalskog saveza

FSCG duguje državi pola miliona eura, a tvrde da od države potražuju po osnovu PDV kredita više od tog iznosa...

36808 pregleda 28 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Filip Roganovic
Foto: Filip Roganovic

Uprava prihoda i carina (UPC) dala je krajem prošle sedmice nalog da se prinudno naplati oko pola miliona eura od Fudbalskog saveza (FSCG) na ime poreskog duga, saznaju “Vijesti”.

Iz FSCG su potvrdili zvanično “Vijestima” da imaju evidentiranih poreskih obaveza prema Upravi prihoda, ali istovremeno imaju i potraživanja po osnovu PDV kredita koji premašuje ukupne obaveze koje se navode kao dug saveza prema ovoj upravi.

“Razlog postojanja nezatvorenih pozicija međusobnih obaveza i potraživanja leži u činjenici da je u toku spor pred nadležnim Ministarstvom finansija iniciran žalbom FSCG na rješenje Uprave prihoda (Područna jedinica Podgorica) iz marta 2021. godine. FSCG će, kao institucija koja poštuje i ponaša se u skladu sa zakonima države Crne Gore, uvažiti svaku odluku nadležnog državnog organa po osnovu spora koji se trenutno vodi i shodno njoj nastaviti svoje dalje poslovanje”, kazali su iz ove fudbalske organizacije.

Na čelu FSCG je proslavljeni fudbalski as Dejan Savićević. On je na funkciju predsjednika FSCG stupio 2001. godine.

Na Izbornoj Skupštini FSCG održanoj 5. jula 2017. godine Savićević je dobio jednoglasno povjerenje delegata i započeo peti mandat na mjestu predsjednika.

Savićević je od aprila 2017. godine član Savjeta FIFA, rukovodećeg tijela Svjetske fudbalske federacije.

Ukupna iznos novca koje je FSCG uložio u unapređenje fudbalske infrastrukture širom zemlje u prethodnih 10 godina, kako sa navodi na sajtu saveza, je oko 19 miliona eura.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” tužilaštvo provjerava izgradnju stadiona u Podgorici i na Cetinju.

Bonus video: