Fidelity o logu Air Montenegro: Neko se našalio sa budžetom, zašto nisu kupili logo od MA

Oni smatraju da bi bolje bilo da je nova avio kompanija od stečajnog upravnika kupila stari logo i time uvećala stečajnu masu iz koje će se naplaćivati radnici i povjerioci, "nego što su se bačile pare na zamjenu bijele boje plavom i obratno

18065 pregleda 183 reakcija 23 komentar(a)
Novi logo kompanije, Foto: Ivan Ivanović
Novi logo kompanije, Foto: Ivan Ivanović

Iz konsultanske kompanije "Fidelity consulting" nazvali su konkurs i dodjelu pobjedničkog rješenja za novi logotip aviokompanije Air Montenegro "prženjem logo love".

"Kao što je Divlji kesten loše zabavljao široke mase diljem crnogorskog primorja neveselih 90-tih, tako se danas neko lijepo našalio sa državnim budžetom, od koga je macnuo čak 16.000 eura državnih para", naveli su iz Fidelity Consulting-a.

Nagradni fond za najbolja idejna rješenja iznosio je 20 hiljada eura, od čega je pobjedniku Rusu Maksimu Arbuzovu pripalo 16 hiljada eura. Drugoplasirani je dobio 2,5 hiljade eura, a dvoje trećeplasiranih je podijelilo 1.500 eura.

"Naime, neki lik koji je proglašen pobjednikom konkursa, ispao je masu pametan i bukvalno iskopirao stari logo Montenegro airlinesa (uz sitne prepravke kljuna, aerodinamike glave i dvostruke zamjene bijele u plavu boju), čime je doveo u zabludu samog sebe i nekoliko zalutalih turista iz Sibira koji su greškom slušali gorepomenuti Divlji kesten", saopštili su iz iz konsultanske kompanije.

Oni smatraju da bi bolje bilo da je nova avio kompanija od stečajnog upravnika kupila stari logo i time uvećala stečajnu masu iz koje će se naplaćivati radnici i povjerioci, "nego što su se bačile pare na zamjenu bijele boje plavom i obratno".

"Ako je neko mislio da se lova u ovoj državi dijeli po ovom logo principu, neka razmisli još jednom prije nego izađe na finalni bis pred praznom salom. Tada će biti kasno za opravdanja bilo kakve vrste", zaključili su iz "Fidelity consulting-a".

Bonus video: